Voedingssupplementen in de herfst, boost je weerstand!

Voedingssupplementen in de herfst, welke heb je specifiek in dit seizoen nodig? En wat zijn de verschillen met de lente, zomer en de winter. We leggen het je uit welke supplementen je precies in de herfst nodig hebt. Lees snel verder!

Voedingssupplementen in de herfst

In de herfst kan je weerstand wel wat extra aandacht gebruiken. Er is namelijk niets zo vervelend als om de haverklap last te hebben van griep of verkoudheid. Vitamines, mineralen en omega vetzuren kunnen je helpen om gezond te blijven gedurende de herfst. Maar kun je de herfst ook goed doorkomen zonder voedingssupplementen? Zeker weten, voeding blijft natuurlijk verreweg het belangrijkst. Maar voor wie graag kiest voor zekerheid: voedingssupplementen in de herfst kunnen net dat extra zetje geven. Je leest nu welke dat zijn.

Vitamine C

Maar natuurlijk, vitamine C is ook in de herfst uitermate belangrijk. Deze vitamine is namelijk onlosmakelijk verbonden met je weerstand. Ascorbinezuur zorgt er namelijk voor dat je weerstand op pijl komt en blijft, waardoor jij minder vatbaar wordt voor virussen. Vitamine C bevordert je immuunsysteem en zorgt tegelijkertijd voor energie in je lichaam. Gun jezelf om gezond door het leven te gaan, dus neem in elk seizoen van het jaar voldoende vitamine C.

Vitamine D

Ook vitamine D is een van de belangrijke voedingssupplementen voor de herfst. In Nederland zien we vaak in herfst een flink wolkendek gevolgd door veel regen, waardoor we minder vitamine D aanmaken. Daarom is deze vitamine belangrijk om extra te nemen in de maanden dan de zon niet veel schijnt. Wist je dat er zelfs in de lente en zomer een tekort aan vitamine D kan ontstaan? Dit onderstreept het belang van deze vitamine in elk seizoen van het jaar.

Voedingssupplemeten-herfst-vitamines-mineralen
Voedingssupplementen in de herfst.

Multivitamine

Ook multivitaminen kunnen natuurlijk niet uitblijven. Dit soort vitaminepillen zijn belangrijk in elk seizoen van het jaar. Het is namelijk een bom van vitamines en mineralen waardoor je in één klap een aantal verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit kan in een seizoen waar je weerstand wat lager is, vaak voor een extra zetje zorgen. Daarom horen multivitaminen dus ook tot de belangrijke voedingssupplementen voor de herfst.

Omega 3

Wist je dat zelfs omega vetzuren in de herfst van groot belang zijn. Je vindt het voornamelijk terug in vette vis, en aangezien niet iedereen dol er op is, ontstaan er snel tekorten. Helemaal in de herfst- en wintermaanden ontstaat er tekorten. Winterse gerechten bestaan doorgaans vaak ook meer uit vlees dan uit vis. Daarom behoort omega 3 tot de voedingssupplementen voor de herfst.

Magnesium

Voor wie onze andere blogs reeds gelezen heeft, had magnesium al aan kunnen zien komen. Vanzelfsprekend dat magnesium ook onderdeel uitmaakt van voedingssupplementen voor de herfst. Waar de een beweert dat een tekort aan magnesium niet vaak voor komt, zegt de ander dat we massaal een tekort hebben. Het is een enorm belangrijk mineraal, en daarom onmisbaar in elk seizoen. In de maanden met minder zon, voelen we ons vaak meer vermoeid en minder energiek. Magnesium biedt hiervoor de uitkomst, en is daarom een van de belangrijkste voedingssupplementen in de herfst. Magnesium tabletten en magnesium olie kunnen hierbij helpen.

Nog meer supplementen?

De bovengenoemde supplementen zijn nog lang niet alle voedingssupplementen voor de herfst. Wist je dat vitamine A en B12 ook ontzettend belangrijk zijn in deze maanden? Er zijn daarnaast ook nog een aantal mineralen belangrijk tijdens de herfst. Zo ondersteunen mineralen als ijzer, zink en selenium veel verschillende processen in je lichaam die tijdens deze maanden belangrijk zijn. Zorg daarom dat je van zowel vitamines als mineralen voldoende binnenkrijgt.

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende voedingsstoffen uit je voeding haalt. Het kan niet vaak genoeg worden herhaald, maar voeding dient te allen tijde je basis te vormen. Heb je het gevoel dat je onvoldoende voedingsstoffen uit je voeding haalt? Dan kun je het gebruik van supplementen overwegen. Wij hebben vast de tips voor het gebruik van voedingssupplementen uitgezocht.

Meer weten over voedingssupplementen?

Wist je bijvoorbeeld dat er specifieke voedingssupplementen zijn voor zowel kinderen als ouderen? Het is daarnaast ook belangrijk om hoeveelheden voor elke leeftijd in de gaten te houden. Een voorbeeld hiervan is de referentie inname, vastgesteld door de Gezondheidsraad. Tot slot is het van belang om te weten hoe je een etiket van voedingssupplementen moet lezen en waar je op moet letten bij het kopen van voedingssupplementen.

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Weerstand verhogen met supplementen: zo boost je het immuunsysteem

Weerstand verhogen met supplementen: zo boost je het immuunsysteem

Je weerstand ondersteunen of verhogen door middel van supplementen, kan dat écht? Hoewel het algemeen bekend is dat vitamine C…
Welke supplementen werken echt? Deze kun je het beste gebruiken!

Welke supplementen werken echt? Deze kun je het beste gebruiken!

Wanneer je voedingssupplementen neemt, wil je weten welke supplementen nou écht werken. Er zijn veel supplementen waarvan wordt beweerd dat…
Wat is een NMN supplement en waar is het goed voor?

Wat is een NMN supplement en waar is het goed voor?

NMN staat voor nicotinamide mononucleotide, wat een molecuul is dat in principe in alle levensvormen voorkomt. Het is een stof…
Beter slapen door supplementen: welke helpen écht?

Beter slapen door supplementen: welke helpen écht?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: supplementen om beter te slapen. Een goede nachtrust is essentieel, aangezien voldoende…