Over vetgezond.nl

VetGezond is dé website om het geheim achter een gezonde levensstijl te leren kennen, met alsdoel dé online expert op het gebied van gezondheid, voeding en beweging te worden.

Contact

Yannick is het gezicht achter VetGezond.nl. Neem contact op voor vragen, opmerkingen of alle overige zaken!

VetGezond.nl is ontstaan vanuit een passie gezondheid. Gezondheid in de breedste zin van het woord dan wel te verstaan. Van gezonde voeding tot voldoende beweging, en van voedingssupplementen tot afvallen. Alles wat bijdraagt aan een fit en gezond leven, verdient een plek op VetGezond.nl.

Over mij

Yannick is een schrijver op het gebied van voeding en gezondheid met een bovengemiddelde interesse voor alles wat te maken heeft met een gezonde levensstijl. Van gezonde voeding tot supplementen, en van sporten tot slapen. De onstilbare honger naar nieuwe kennis en inzichten op het gebied van gezondheid vatten dit goed samen.

Expertise

Het team achter VetGezond bestaat uit verschillende experts op het gebied van gezondheid, voeding en sport. Allen met een passie voor een gezonde levensstijl en de wil om deze te delen. Loop jij er tegen aan dat het je maar niet lukt om een gezonde levensstijl te hanteren voor jezelf? Dan kun je vertrouwen op de kennis en kunde van VetGezond.nl.

Daarnaast wordt op regelmatige basis kennis en expertise aan de artikelen op VetGezond.nl toegevoegd in de persoon van Sabine Leijten, beter bekend als de KoelkastCoach. Sabine is dé online voedingsdeskundige en beschikt over een enorme bak aan ervaring op het gebied van afvallen, voeding en een gezonde levensstijl. Het bewijs van expertise is terug te vinden in haar studies en opleidingen. Zo beschikt ze over Medische Basis Kennis, Orthomoleculaire Geneeskunde, en Allround Fitness.

Certificaten

De interesse in een gezonde levensstijl wordt ook bevestigd door middel van de volgende certificaten die zijn behaald:

Stichting Gezondheid – Certificaat Voeding Expert 

Certificaat voeding expert Yannick Souren

Zie hierbij de link naar de curus.

Stichting Gezondheid – Wat is gezonde voeding? (cursus)

Bewijs deelname cursus wat is gezonde voeding Yannick Souren

Zie hierbij de link naar de curus.

Stichting Gezondheid – Hoe kun je gezond boodschappen doen? (cursus)

Certificaat van deelname - gezond boodschappen doen Yannick Souren

Zie hierbij de link naar de curus.

University of Colorado – Science of Exercise

Deelnemers die Science of Exercise afronden, hebben een verbeterd fysiologisch begrip van hoe het lichaam reageert op lichaamsbeweging en in staat zijn om gedragingen, keuzes en omgevingen te identificeren die van invloed zijn op de gezondheid en training. Er worden significante aanpassingen onderzocht die het lichaam nodig heeft om adequaat te reageren op de fysieke stress die ontstaat bij lichaamsbeweging, waaronder veranderingen in het koolhydraat-, vet- en eiwitmetabolisme, verschillende voedingsaspecten, oorzaken van spierpijn en vermoeidheid, en de effectiviteit en gevaren van prestatiebevorderende middelen. Actieve leertoetsen zullen je uitdagen om deze nieuwe kennis toe te passen via voedingslogboeken, hartslagmonitoring, berekeningen van je totale dagelijkse calorische verbruik en body mass index (BMI). Tot slot zullen deelnemers het wetenschappelijk bewijs onderzoeken voor de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging, waaronder de preventie en behandeling van hartziekten, diabetes, kanker, obesitas (gewichtsverlies), depressie en dementie.

Certificaat Science of Exercise Yannick Souren

Zie hierbij de link naar de curus en de link naar de geldigheid van het certificaat.

Eigen ervaringen met voeding, sport en gezondheid

Een flink deel van mijn jeugd was ik zelf te zwaar waar ik op een gegeven moment genoeg van had. Vanaf mijn 16e ben ik zelf actief aan de slag gegaan om mijn levensstijl drastisch te veranderen. Ik ben toen begonnen met hardlopen en daarnaast ben ik gaan fitnessen in de sportschool. Destijds nog onder begeleiding van een personal trainer. Zo ben ik in aanraking gekomen met gezonde voeding en wat dit voor effect kan hebben op je lijf en leven.

Dat groenten en fruit gezonde alternatieven waren was vanzelfsprekend wel bekend, maar dat ook het hele patroon daaromheen belangrijk was wist ik op dat moment niet. Toen ik mijn eigen voedingspatroon kritisch ging bekijken en bepaalde waarden heb laten meten, kwam ik er achter dat ik niet in balans was. Al snel viel ik af, maar het bleek dat ik tekorten had aan bepaalde voedingswaarden. Door dit in balans te brengen middels een gezonde levensstijl, dus zowel veel bewegen als gezond eten, merkte ik dat ik fitter werd.

Sinds die tijd is mijn passie voor voeding en krachttraining enorm gegroeid. Ik ben me meer gaan verdiepen in de processen in ons lichaam en in wat wel en niet werkt. Vandaar dat ik hier nu graag artikelen over schrijf in de hoop anderen hiermee te kunnen helpen. Zie hier verschillende artikelen die ik heb geschreven:

Waarom is VetGezond ontstaan?

Het internet is in 2023 dé plek om informatie vandaan te halen. Even snel een recept opzoeken of welke vitamine nou ook alweer belangrijk is voor je immuunsysteem. Dit brengt echter ook een groot nadeel met zich mee, en dat is de hoeveelheid desinformatie. Om hier een einde aan te maken en het meest complete online platform voor gezondheid te worden, is VetGezond jouw online bibliotheek voor een gezonde levensstijl.

Hoewel we tegenwoordig massaal op kunnen zoeken wat gezond is en wat niet, leven we door stress, haast en gemakzucht tegenwoordig steeds ongezonder. Uit onderzoek van het RIVM naar de voedselconsumptiepeilig in 2012-2016, blijkt dat minder dan 10% de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden groenten en fruit eet. Schokkend, aangezien we allemaal weten dat we hier onze vitamines, mineralen en antioxidanten vandaan halen.

Juist om het gezonder leven makkelijker te maken is VetGezond.nl ontstaan, met als doel het meest complete online platform te worden voor een gezonde levensstijl. Trap niet langer in loze beloftes of in slimme trucjes om snel af te vallen, zorg voor een duurzame gezonde levensstijl. Wat we daarmee precies bedoelen? Houdt het realistisch en maak het duurzaam. Verwacht geen onmogelijke dingen van jezelf, dit zal op den duur de motivatie verzwakken en het doel vertroebelen. Duurzaam maak je het door een gezonde levensstijl te ontwikkelen die voor jou vast te houden blijft.

Veruit de grootste valkuil is dat we doelen voor onszelf opstellen, die uiteindelijk helemaal niet te halen zijn. Wees daarom altijd realistisch en zorg ervoor dat je een duurzame levensstijl ontwikkelt.

Geen idee waar te beginnen? Dan is VetGezond.nl dé plek om alle antwoorden te vinden op jouw vragen over voeding en supplementen, sporten, mindset en nog veel meer!

Onafhankelijke en onpartijdige informatie

Onafhankelijkheid is essentieel wanneer het gaat om informatie omtrent gezondheid. Volgens VetGezond staat gezondheid niet ter discussie. Op VetGezond zijn daarom geen advertenties te zien. Sommige artikelen bevatten wel supplementen die gepromoot worden, enkel zijn dit alleen supplementen waar we 100% achter staan en zelf getest hebben. Door deze onpartijdigheid hebben we volledige redactionele vrijheid bij het schrijven van onze artikelen. We kunnen ons volledig richten op waarheidsvinding zonder rekening te hoeven houden met (commerciële) belangen van adverteerders of sponsors. VetGezond is volledig onafhankelijk.

Wetenschappelijke onderbouwing

Bij het schrijven van onze artikelen streven wij ernaar om waar mogelijk gebruik te maken van wetenschappelijke publicaties. Hierbij wordt ook expliciet gelet op gezondheidsclaims. Vandaar dat VetGezond gebruikt maakt van gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en bijbehorende meta-analyses. Deze zijn te vinden in medische databanken, verschillende boeken en veelal wetenschappelijke artikelen. Dit zijn onder andere: