Wat is magnesium olie en waar kun je het voor gebruiken?

Wat is magnesium olie? Het is steeds meer bekend dat extra magnesium heel belangrijk is voor allerlei functies in je lichaam. Je kunt magnesium uiteraard gewoon via je voeding binnen krijgen, dat is zelfs het meest ideale, maar in de praktijk lukt dit de meeste mensen niet. Dan zijn supplementen een goede oplossing.

Men denkt dan al snel aan magnesium tabletten, maar je kunt ook andere vormen gebruiken. Hieronder gaan we daar verder naar kijken. Wat het precies is, wat doet het en hoe gebruik je het? Lees snel verder!

Wat is magnesium olie?

Als we kijken naar wat magnesium olie is komen we op een aantal belangrijke voordelen voor je gezondheid uit. Met name twee zaken zijn grote voordelen van magnesium in het algemeen olie in het bijzonder. Allereerst speelt magnesium een grote rol bij de vorming van botten en spieren. Wanneer je last hebt van stijve spieren, of wellicht overbelaste spieren, is magnesium een goede oplossing.

Een magnesium tekort is dan ook in geen geval wenselijk. Één van de symptomen waaraan je dit eenvoudig kunt herkennen is rusteloze benen. Je lichaam heeft dan overdag niet genoeg magnesium binnen gekregen.

Daarnaast helpt het je spieren ook te ontspannen. Dit is aan te raden voor iedereen, maar zeker voor mensen die veel en hard trainen. Je kunt magnesium olie in dat geval rechtstreeks op de pijnlijke spiergroep aanbrengen. Dan werkt het vooral op die plek.

Een andere belangrijke werking dat het stress vermindert. Het helpt dus bij spierontspanning, maar ook bij stress verlichting in het algemeen. Als je genoeg magnesium binnenkrijgt uit je voeding zul je over het algemeen minder snel stress ervaren. Zodra je wel stress ervaart is het zeker de moeite waard om te kijken naar magnesium supplementen. Enthousiast geworden? Bestel jouw magnesium olie dan online bij Matchu Sports.

Wanneer je stress hebt zal je lichaam namelijk extra veel magnesium verbruiken. Dit resulteert automatisch in een sneller magnesium tekort. Je kunt dan olie met daarin magnesium smeren op plekken waar het snel wordt opgenomen. De voordelen van zetten we hier op een rijtje:

  • Handige toevoeging wanneer je niet voldoende magnesium uit je voeding haalt
  • Goed voor sporters
  • Helpt spieren soepel houden en ontspannen
  • Het helpt bij het verminderen van stress

Het gebruik

Wat is nou eigenlijk beter, magnesium in de vorm van olie of tabletten? En hoe zit het met het gebruik ervan? Het antwoord op de eerste vraag is simpel, het een is niet perse beter dan het ander. Namelijk, het werkt simpelweg niet iets anders. Het antwoord op de tweede vraag is wat uitgebreider.

Het eerste wat je kan doen is gebruik maken van een spray. Je kunt het simpelweg overal op je lichaam sprayen, maar op bepaalde plekken wordt het wel beter opgenomen. Je kan ook kiezen om het direct op gespannen spieren te sprayen. Zorg dat je de spray heel goed inwrijft. De eerste paar minuten kan het even prikken, daarna zal het beter worden.

Na een tijdje heb je hier minder last van. Na een kwartier zou je olie die overtollig is kunnen weghalen, maar je mag het ook laten zitten. Magnesium olie in je gezicht is niet aan te raden. Wist je dat je magnesium ook voor het slapen gaan kunt gebruiken? Je leest hier hoe dat zit.

Magnesium-olie-kan-een-goede-aanvulling-zijn-maar-zit-ook-in-voeding
Magnesium zit in voeding zoals bananen, noten en groenten.

Daarnaast kun je het ook gebruiken door middel van een magnesium voetenbad. Door 10 tot 20 minuten je voeten te laten weken in het voetenbad kun je ook profiteren van de magnesium. In het begin moet je dit meerdere malen per week doen, na een tijdje zal het nog maar een keer per week hoeven. Je kunt ook een bad met magnesium nemen, dan neem je het iets beter op.

Nadeel is wel dat je dan veel meer magnesium moet gebruiken. Daarom zouden we over het algemeen eerder zeggen dat een magnesium voetenbad met olie van magnesium geschikt is.

Is het gevaarlijk?

Een vraag die nog regelmatig wordt gesteld is; is het gevaarlijk? Het antwoord daarop is dat het in principe niet gevaarlijk is. Een van de bijwerkingen van olie met magnsium is irritatie aan de huid, maar dat verschilt per persoon en wordt na een tijdje minder.

Daarnaast kan je nog problemen ondervinden bij een lage bloeddruk. Magnesium verlaagt namelijk vaak de bloeddruk, en problemen die hierbij horen kunnen daarom voorkomen. Zo kun je misselijk worden, duizeligheid ervaren of een zwakke pols hebben. Dit is niet perse heel erg, maar let er wel goed op.

Olie via de huid is dan overigens vaak wel beter dan magnesium innemen op een andere manier. Olie met magnesium er in tijdens de zwangerschap is wel reden tot extra aandacht, omdat de bloeddruk dan nog belangrijker is. Let er hier dan extra goed op en laat je goed informeren.

Veilig

Over het algemeen is magnesium olie dus gewoon veilig en is het een goede manier om extra magnesium binnen te krijgen. Wel geldt nog altijd dat het optimaal is om je magnesium via normale voeding binnen te krijgen.

Mocht je toch twijfelen aan de veiligheid van een product of supplement, raadpleeg dan de EFSA. In Nederland kun je ook altijd terecht bij de Gezondheidsraad voor vragen over bepaalde voedingssupplementen.

Ga jij het gebruiken?

Nu je helemaal op de hoogte bent over de werking, het gebruik en het mogelijke gevaar van magnesium olie is het tijd om jouw oordeel te vellen. Ga je het gebruiken? Houdt n de gaten dat een te hoge concentratie van magnesium wordt vermeden. Het helpt in ieder geval om wat extra binnen te krijgen. Overmatig gebruik willen we overigens absoluut niet stimuleren, want het kan zo zijn dat de huid eraan gewend raakt aan het gebruik van magnesium olie.

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Heb je vegan supplementen écht nodig om gezond te zijn?

Heb je vegan supplementen écht nodig om gezond te zijn?

Werd er tien jaar geleden misschien nog een beetje vreemd gekeken naar veganisten, nu zijn er steeds meer mensen die…
Zo kun je een lage bloeddruk verhogen met supplementen

Zo kun je een lage bloeddruk verhogen met supplementen

Specifieke supplementen voor een lage bloeddruk kunnen een hoop klachten voorkomen. Wanneer je een te lage druk in je bloedvaten…
Dit zijn supplementen voor een trage schildklier

Dit zijn supplementen voor een trage schildklier

Wist je dat er supplementen zijn die helpen bij een trage schildklier? De schildklier is een van de belangrijkste hormoonklieren…
Je uithoudingsvermogen verbeteren met supplementen

Je uithoudingsvermogen verbeteren met supplementen

Wist je dat er supplementen zijn waarmee je je uithoudingsvermogen kunt verbeteren? Het verbeteren van je uithoudingsvermogen is een nuttig…