Beste multivitamine supplementen van 2023 (Test + review)

Multivitamine is veruit het meest gebruikte voedingssupplement onder Nederlanders. Maar wat zijn nou de beste multivitamine supplementen? Uit onderzoek is zelfs gebleken dat maar liefst 57% van alle mensen in Nederland een multivitamine supplement gebruikt. Het is alleen ook een feit dat er enorm veel verschil zit tussen de verschillende multivitamines, zowel qua prijs als kwaliteit. Helaas zijn er ook veel slechte opties te vinden. Om jou hiermee op weg te helpen, hebben we bijna 50 verschillende soorten multivitamine getest en onderzocht. Zie de resultaten hieronder!

45+

Producten bekeken

80+

Bronnen onderzocht

300+

Reviews gelezen

35+

Uren besteed

Wat je moet weten over multivitamine

Voordat we gaan kijken naar de verschillende soorten multivitamine, kijken we eerst naar een aantal belangrijke zaken rondom het beste multivitamine supplement. Wat zijn nou echt goede vitamine pillen? Zo is het goed om te beseffen dat veel multivitamines onnatuurlijke ingrediënten bevatten, en vaak slecht opneembaar zijn. Let daarom altijd op of het gaat om natuurlijke of synthetische vitamines. Het is daarom ook van belang om vooral te kiezen voor actieve vitaminen. Er zijn ook veel niet-actieve vitaminen te vinden, waar je weinig aan hebt. Vooral magnesium, zink, selenium, foliumzuur en een aantal vitaminen uit het B-complex komen vaak voor in niet actieve vorm. Het lichaam moet deze eerst omzetten, waardoor de opname slecht is. Houd ook altijd rekening met de optimale dosering, die afhankelijk is van je leeftijd, geslacht en dieet. Tot slot zijn er veel vitaminesupplementen waarbij onnodige hulpstoffen worden gebruikt, zoals bindmiddel en vulstoffen. Hierdoor wordt het goedkoper. Hoewel elk supplement wat hulpstoffen bevat, is het verstandig hier goed op te letten. Goedkoper is daarom ook absoluut niet altijd beter.

Beste multivitamine

Het is voor iedereen belangrijk om de juiste hoeveelheid en variatie aan vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een gezond en gevarieerd dieet is hiervoor idealiter de basis. Mocht je zelfs dan nog te weinig binnenkrijgen, dan kunnen supplementen uitkomst bieden. Hieronder de beste multivitamines voor elke fase van je leven: van kinderen tot ouderen, en van mannen tot (zwangere) vrouwen:

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. Natuurlijk PresterenMulti Premium€34,9560€0,39Tabletten
2. OrthicaMulti 4 all€37,9590€0,42Tabletten
3. VitalsElke dag capsules€24,9560€0,42Capsules
4. NutribitesMultivitaminen€34,9560€0,58Capsules

1. Natuurlijk Presteren - Multi Premium

Het beste multivitamine supplement van 2023 is de Multi Premium formule van Natuurlijk Presteren. Dit supplement is een multivitamine in het hoogste segment voor iedereen die op zoek is naar de allerbeste kwaliteit. Het fijne van de Multi Premium multivitaminen van Natuurlijk Presteren is dat ze volledig plantaardig en dierproefvrij zijn. Alle vitaminen zijn in actieve vorm aanwezig, waardoor ze snel worden opgenomen door het lichaam. De mineralen zijn tevens goed opneembaar, en ook zijn er krachtige antioxidanten toegevoegd aan dit supplement (zoals bioflavonoïden en sulfurofaan). Deze multivitamine is veelzijdig en van de beste kwaliteit en is dan ook absoluut onze favoriet. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft kun je dit supplement innemen.

Voordelen

Nadelen

2. Orthica - Multi 4 All tabletten

Dit is een zeer veelzijdig multivitamine supplement, met enzymen en kruiden. Orthica Multi 4 All Tabletten onderscheiden zich van andere tabletten door een ruime dosering en bijzondere combinatie wat betreft vitaminen, mineralen en andere bestanddelen. Daarmee is dit een zeer goede aanvulling wanneer een gezond en gevarieerd voedingspatroon even niet haalbaar is. Het supplement bevat niet alleen vitaminen en mineralen, maar ook kruiden, enzymen en plantenextracten. Doordat er veel B vitaminen in dit product zitten, net als ijzer, is dit supplement zeer goed tegen vermoeidheid. Bovendien wordt er door de ingrediënten effectief gewerkt aan een natuurlijke afweer van het lichaam. Tot slot zitten er veel antioxidanten in.

Voordelen

Nadelen

3. Vitals - Elke Dag Capsules

Deze lijkt veel op de Elke Dag Platinum Capsules. Het verschil zit hem in de dosering, en de gebruikte vitaminen en mineralen. Van beiden is de dosering in dit multivitamine supplement net iets lager. De kwaliteit is wel hetzelfde, en ook hier bestaan de ingrediënten uit zeer goed opneembare biologisch actieve vormen. Wanneer je geen hoge doseringen nodig hebt, en ook toevoegingen zoals L-carnitine en PPQ niet nodig hebt, raden we deze capsules aan. Dan bieden ze dezelde voordelen als de Platinum variant, voor een zachtere prijs.

Voordelen

Nadelen

4. Nutribites - Multivitamine

Deze multivitamine van Nutribites bevat alle 13 essentiële vitamines en 7 belangrijke mineralen. Daarbij is gekozen voor de biologisch actieve vorm van deze vitamines en mineralen, zodat ze makkelijk kunnen worden opgenomen door het lichaam. Andere belangrijke nutriënten die zijn toegevoegd zijn (onder andere) broccoli, druivenpit en zeaxanthine extract. Het fijne van dit product is dat het geen onnodige toevoegingen bevat en dat het tevens geschikt is voor vegetariërs. Als je je gezondheid extra wilt ondersteunen, dan kun je deze capsules gerust toevoegen aan je dagelijkse eetpatroon.

Voordelen

Nadelen

De beste multivitamine voor vrouwen

Met multivitaminen vul je in principe de voorraad van belangrijke nutriënten in je lichaam aan. Dit is dus een aanvulling op gezonde voeding, geen vervanging. Elke specifieke groep heeft andere benodigdheden, en dat geldt ook voor vrouwen. Daarom hebben we de beste multivitamine voor vrouwen op een rijtje gezet. Ontdek hieronder de top 3 beste multivitamines voor vrouwen:

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. VitakruidMulti Dag Vrouw€41,8990€0,47Tabletten
2. VitOrthoMeer in 1 vrouw€30,8060€0,51Tabletten
3. LucovitaalMulti+ Compleet Vrouw€29,99120€0,25Tabletten

1. Vitakruid - Multi Dag Vrouw tabletten

Deze beste multivitamine speciaal ontworpen voor vrouwen bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen voor een vrouw. Wanneer je rekening wil houden met je bioritme, kun je deze gebruiken in combinatie met de Multi Nacht Vrouw. Deze formule is een zeer efficiënte en innovatieve toepassing van multivitamine. Hij bevat alles waar vrouwen vaak extra behoeften aan hebben, in zeer goed opneembare vorm. Denk aan actieve vormen van B vitaminen, ijzer en belangrijke stoffen voor vruchtbaarheid en zwangerschap.

Voordelen

Nadelen

2. VitOrtho - Meer In 1 Vrouw tabletten

VitOrtho Meer in 1 Vrouw is multivitamine speciaal voor de vrouw, met de beste vitamine- en mineraalverbinden. Het bevat onder andere biologisch actieve vormen van B2, B6, B12 en foliumzuur. Ook zit er vitamine K2 en natuurlijke vitamine E in. Is bovendien geschikt voor vegetariërs.

Voordelen

Nadelen

3. Lucovitaal - Multi+ Compleet Vrouw

Dit is een zeer complete en hooggedoseerde multivitamine, speciaal gemaakt voor de vrouw. De combinatie van ingrediënten heeft een zeer gunstig effect op de algehele gezondheid en vitaliteit van vrouwen. Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding, vruchtbaarheid, een gezonde huid en glanzen haar. Ook is het goed voor sterke botten en spieren, en helpt het de spijsvertering. Een zeer complete optie voor vrouwen.

Voordelen

Nadelen

De beste multivitamine voor zwangere vrouwen

Een zwangere vrouw heeft speciale behoeften wat betreft vitaminen en mineralen. Daarom is een goed multivitamine supplement voor zwangere vrouwen van groot belang. Gelukkig zijn hiervoor tegenwoordig veel opties op de markt, die allemaal proberen om optimale doseringen en combinaties voor zwangere vrouwen te produceren. Onder andere vitamine A, B11, en vitamine D zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van een ongeboren kind.Voor de groei en ontwikkeling van een kind tijdens het geven van borstvoeding zijn met name vitamine D en vitamine K van extra belang. Supplementen voor zwangere vrouwen zijn er dan ook niet alleen voor tijdens de zwangerschap, maar ook voor de periode van borstvoeding geven. Wij hebben de beste multivitamines voor zwangere vrouwen op een rijtje gezet.

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. VitakruidMulti Dag Mama€49,8290€0,55Tabletten
2. VitalsElke dag mama€26,9560€0,45Capsules
3. AOV106 Multi zwangerschap€27,5060€0,46Capsules

1. Vitakruid - Multi Dag Mama tabletten

Deze multivitamine voor zwangere vrouwen is zo samengesteld dat er rekening wordt gehouden met de gezondheid van zowel de moeder, als van het (ongeboren) kindje. Er is hierbij rekening gehouden met alle belangrijke voedingsstoffen. Ook voor vrouwen die zwanger worden is dit supplement zeer geschikt, omdat het de vruchtbaarheid kan ondersteunen. Daarnaast is het zeer geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Als je rekening wil houden met je bioritme kan je dit supplement gebruiken in combinatie met de Multi Nacht Mama. Op deze manier heb je de meest innovatieve en efficiënte toepassing van een goede multivitamine.

Voordelen

Nadelen

2. Vitals - Elke Dag Mama capsules

De Elke Dag Mama van Vitals is een zeer zorgvuldig ontworpen multivitamine voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. De gezondheid van zowel de moeder als het kindje zijn in deze periode natuurlijk van groot belang. Deze multivitamine bevat alle belangrijke stoffen, in de juiste verhoudingen en doseringen. Bovendien is hierbij gekozen voor enkel goed opneembare verbindingen. De veganistische capsules zijn ook nog eens goed te slikken, en eventueel open te maken om het te vermengen met iets anders. Ook aan het potje is veel aandacht besteed, met zo min mogelijk impact op de natuur en milieu.

Voordelen

Nadelen

3. AOV - 106 Multi Zwangerschap Vegacapsules

Ook dit is een goede multivitamine die speciaal is gemaakt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Dit geldt als aanvulling op de dagelijkse voeding, die dus ook al in orde moet zijn. Hij bevat onder andere extra ijzer en foliumzuur. Dit draagt onder andere bij aan de groei van een ongeboren kindje. Bovendien draagt dit potje bij aan een meer circulaire economie. Er wordt geen plastic verspild bij het maken van dit product.

Voordelen

Nadelen

De beste multivitamine voor kinderen

Kinderen hebben in principe minder behoefte aan vitaminen en mineralen dan volwassenen. Toch kunnen ook kinderen baat hebben bij extra vitaminen en mineralen. Het is dan wel belangrijk dat een goede multivitamine de juiste ingrediënten en doseringen bevat, zodat een kind er daadwerkelijk baat bij heeft. Teveel van bijvoorbeeld vitamine B6 of vitamine D kan problemen opleveren. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. 

Voor kinderen zijn er een aantal verschillende opties. Je hebt namelijk Multi Tiener voor haar 12+ wat bijdraagt aan een normale hormoonhuishouding. Ook zit hier extra silicium in om glanzend haar te behouden. Je hebt ook Multi Tiener voor Hem 12+ tabletten. Daar zit onder andere vitamine D extra in wat goed is voor de spieren.

Hieronder hebben we de beste multivitamines voor kinderen op een rijtje gezet.

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. VitOrthoMeer in 1 kind kauwtabletten€22,5760€0,38Kauwtabletten
2. VitalsElke dag junior€29,9590€0,33Kauwtabletten
3. AOV108 Multi basis junior€37,95180€0,21Tabletten

1. VitOrtho - Meer in 1 Kind kauwtabletten

Dit is een supplement speciaal voor kinderen vanaf twee jaar. Dit supplement is een kauwtablet met lekkere smaak, zodat het voor kinderen makkelijk binnen te krijgen is. Het bevat de geadviseerde hoeveelheid vitamine D, die samen met calcium van belang is voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Bevat ook calcium, dat belangrijk is voor een gezond gebit.

Voordelen

Nadelen

2. Vitals - Elke Dag Junior kauwtabletten

Deze kauwtabletten van Vials zijn hoog gedoseerde en goed opneembare kauwtabletten, speciaal voor kinderen. De meeste kauwtabletten hebben als nadeel dat ze suikers of kunstmatige zoetstoffen bevatten voor de smaak. Deze variant bevat zoetstof uit Stevia. Daarnaast onderscheidt dit supplement zich van andere supplementen door de verbindingen van vitaminen en mineralen. Het is daarom zeer goed opneembaar. De doseringen sluiten aan bij de adviezen voor kinderen.

Voordelen

Nadelen

3. AOV - 108 Multi Basis Junior tabletten

Deze variant van AOV is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf twee jaar oud. Wanneer je kind nog niet alles lust kan het voedingsstoffen missen, die je met supplement toch binnen krijgt. Deze kauwtabletten hebben een smaak van aardbeien, zodat kinderen het makkelijk opeten.

Voordelen

Nadelen

De beste multivitamine voor mannen

Uiteraard hebben ook mannen een speciale behoefte aan vitaminen en mineralen. Ook hiervoor zijn er speciale multivitaminen ontwikkeld die hierop inspelen. Deze zijn dan ook bedoeld voor enkel en alleen volwassen mannen. De beste opties voor mannen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. VitakruidMulti dag man€41,8990€0,47Tabletten
2. OrthicaMulti 4 men€34,9560€0,58Tabletten
3. VitOrthoMeer in 1 man€30,8060€0,51Tabletten

1. Vitakruid - Multi Dag man tabletten

De Vitakruid Multi Dag Man Tabletten is een supplement die ervoor zorgt dat je fit, alert en energiek de dag doorkomt. De hoge dosering van vitamine B12 zorgt voor veel energie in het lichaam, vitamine C draagt bij aan de weerstand en B8 aan het concentratievermogen. Daarnaast bevat het ingrediënten die haargroei ondersteunen en bijdragen aan de voortplanting. Ook kan het helpen bij het opbouwen van spieren. Het bevat enkel ingrediënten die biologisch beschikbaar zijn.

Voordelen

Nadelen

2. Orthica - Multi 4 Men tabletten

Deze formule van Orthica is een zeer hoogwaardige multivitamine, speciaal geproduceerd voor mannen. De behoefte van mannen is vaak anders dan de behoefte van vrouwen, met name ook door een verschil in leefstijl. Het is daarom aan te raden om multivitaminen op maat te nemen .Deze variant zorgt voor een betere vruchtbaarheid, is zeer geschikt wanneer iemand zwaar fysiek werk uitvoert, helpt de weerstand ondersteunen, is goed voor het hart en voor de bloedvaten. Bovendien zitten er meerdere vitaminen in die bijdragen aan extra energie tegen vermoeidheid. Al met al is dit een zeer geschikte en complete formule voor elke man.

Voordelen

Nadelen

3. VitOrtho - Meer In 1 Man Tabletten

Deze Meer in 1 Man tabletten zijn multivitaminen die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van een man. Het bevat onder andere alle B vitaminen, in een biologisch actieve vorm, vitamine K2, E en meer. Het product is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is mogelijk om natuurlijke variaties in kleur en geur te verkrijgen.

Voordelen

Nadelen

De beste multivitamine voor sporters

Mensen die veel sporten of een zeer actieve leefstijl hebben, hebben vaak een grotere behoefte aan bepaalde vitaminen en mineralen. Bovendien is het voor hen nog belangrijker om de voldoende vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Ook voor deze doelgroep zijn speciale multivitaminen en andere voedingssupplementen ontwikkeld. Deze bevatten vaak ook nog eens extra stoffen die belangrijk zijn voor sporters. Hieronder vind je de beste drie.

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. FittergyMulti health sports€39,95120€0,33Capsules
2. VitOrthoMeer in 1 sport€57,53120€0,48Tabletten
3. VitalsElke Dag Sport€49,9590€0,55Tabletten

1. Fittergy - Multi Health Sport Capsules

Deze multivitamine is een zeer complete en goede multivitamine, die onder andere ook antioxidanten en magnesium van hoge kwaliteit bevat. Er zijn meerdere actieve B vitamines in verwerkt, net als magnesium, ijzer en koper. Het bovendien is unieke mix van tocoferolen. Een hele goede optie voor iedereen die veel sport of anderszins een actieve leefstijl heeft.

Voordelen

Nadelen

2. VitOrtho - Meer In 1 Sport tabletten

Dit is een van de beste multivitamine die speciaal is samengesteld voor sporters. Deze bevat onder andere stoffen voor sterke en soepele spieren, draagt bij aan een goed immuunsysteem en zorgt voor extra activatie van natuurlijke energie in het lichaam. Ook bevat het verschillende belangrijke aminozuren. Door het NZVT keurmerk is deze formule ook zeer geschikt voor topsporters.

Voordelen

Nadelen

3. Vitals - Elke Dag Sport tabletten

Deze hebben dezelfde samenstelling als de Elke Dag tabletten. Het verschil is echter dat deze wordt gecontroleerd op verboden stoffen en doping, volgens het NZVT systeem. Hierdoor is het geschikt voor topsporters. Alle stoffen die erin zitten zijn in de biologisch actieve vorm verwerkt, het lichaam hoeft het niet meer om te zetten. Zeer geschikt voor volwassen sporters.

Voordelen

Nadelen

De beste multivitamine voor senioren / 50+

Voor mensen van 50 jaar en ouder worden is het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen nóg belangrijker. Een vraag die vaak wordt gesteld is: wat is de beste multivitamine voor 60 plus? Het lichaam kan de belangrijke stoffen dan steeds minder goed opnemen op latere leeftijd, waardoor supplementen met hoge doseringen vaak een goede aanvulling zijn op het dieet. Hieronder vind je de beste opties.

MerkSupplementPrijsAantalPrijs per servingVorm
1. VitOrthoMeer in 1 50+€57,53120€0,48Tabletten
2. ProviformMulti Puur Senior 50+€49,90120€0,42Capsules
3. OrthicaMulti 50+€69,95120€0,58Softgels

1. VitOrtho - Meer In 1 50+ tabletten

Dit is de beste multivitamine speciaal afgestemd op de behoefte van oudere mensen. Bevat hoge doseringen, biologisch actieve stoffen en zeer goede combinatie aan ingrediënten.

Voordelen

Nadelen

2. Proviform - Multi Puur Senior 50+ vegicaps

Een hoogwaardig vegetarisch supplement, speciaal voor 50 plussers. Het bevat een biologisch actief vitamine B complex, en uitstekend opneembare mineralen. Een prima optie voor iedereen boven de 50 met een verhoogde behoefte aan bepaalde stoffen.

Voordelen

Nadelen

3. Orthica - Multi 50+ softgels

Een complete multivitamine voor de actieve 50 plusser. Gemakkelijk te slikken bovendien. Dit supplement bevat mineralen en vitaminen, maar daarnaast ook verschillende andere ingrediënten die bijdragen aan een fit en gezond lichaam. Dit is daarmee een zeer goede aanvulling op een gezonde en gevarieerde leefstijl. De vloeibare inhoud is bovendien zeer makkelijk te verteren. Alle belangrijke stoffen zijn erin verwerkt.

Voordelen

Nadelen

Wat is een multivitamine?

Het woordje multi zegt het eigenlijk al. Meerdere essentiële vitamines in 1 tabletje. Goede multivitamine supplementen bevatten bepaalde vitamines en mineralen. Welke vitaminen erin zitten dat is per merk verschillend. Let altijd goed op natuurlijke en synthetische vitamines. Het is vaak zo dat alle 13 de vitamines en de meest belangrijke mineralen in een multivitamine zitten. Er zit wel een verschil in de verschillende soorten die er in zitten. Zo hebben we natuurlijk vet- en wateroplosbare vitamines. Vitamine D is de meest bekende vetoplosbare vitamine. We halen bepaalde vitamines ertussenuit en bespreken die even met je.

Vitamine A

Vitamine A, een in vet oplosbare vitamine die je voor een deel binnen krijgt via voeding maar ook voor een deel door je lichaam zelf wordt aangemaakt. Vitamine A zit vooral in dierlijke voedingsmiddelen zoals vis en leverworst maar kan ook door je lichaam zelf aangemaakt worden uit natuurlijke kleurstoffen die uit plantaardige voedingsmiddelen komen zoals bananen en wortels. Vitamine A is vooral goed voor het in standhouden van je gezichtsvermogen, het behouden van een normale huid, het behouden van je ijzergehalte en het ondersteunt het immuunsysteem. Ook voor het behouden van je slijmvliezen is vitamine A ontzettend goed.

Vitamine B6

Deze vitamine kan je lichaam niet zelf aanmaken maar krijg je enkel via je voeding binnen en speelt een grote rol in je lichaam. Het helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen en het vrijmaken van energie in voeding. Vitamine B6 helpt ook bij de regulatie van hormonen in je lichaam, het behouden van een heldere geest en het verminderen van vermoeidheid. Ook voor je zenuwstelsel is vitamine B6 van groot belang.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een vitamine die in water oplosbaar is. Deze wordt gemaakt door bacteriën in je maag-darmkanaal van dieren. Dit is dan ook de rede dat deze vitamine het meest voorkomt in dierlijke voedingsmiddelen zoals vis, vlees, zuivel en eieren. Het menselijk lichaam maakt vitamine B12 aan in de dikke darm maar wordt niet opgenomen door het menselijk lichaam. Een tekort aan vitamine B12 kan met een heleboel lichamelijk klachten samenhangen. Het draagt bij in de aanmaak van rode bloedcellen, het vrijmaken van energie uit voeding, het ondersteunen van het immuunsysteem, het hebben en behouden van een heldere geest en goed geheugen, helpt tegen vermoeidheid en ondersteunt de werking van het zenuwstelsel. Bij een groot tekort aan de belangrijke vitamine B12 krijg je vaak injecties.

Vitamine C

Een multivitamine bevat niet altijd voldoende vitamines om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Een vitamine die wel heel vaak verwerkt zit in dit soort supplement, is vitamine C. Nagenoeg elk multivitamine supplement bevat vitamine C. Het is met afstand een van de meest bekende vitamines. En dat is niet voor niets. Vitamine C speelt een belangrijke rol voor het immuunsysteem, weerstand en bijvoorbeeld bij een zwangerschap. Wil je weten waar vitamine C nog meer goed voor is? Dit zochten wij vast voor je uit.

Maar waar haal je vitamine C nou uit als we het hebben over voeding? Vitamine C zit onder andere in fruit zoals mandarijnen en sinaasappels. Maar wist je ook dat er veel vitamine C zit in een paprika?

Is het multivitamine, multivitaminen of multivitamines?

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of je nu multivitamine, vitaminen of vitamines zegt. Het komt alle drie op hetzelfde neer. De meest voorkomende zijn wel mulitvitaminen of mulitvitamine. Het heeft verder geen enkel verschil.

Wanneer je supplementen slikt is dat een mooie aanvulling op je dagelijkse voeding. Het is per persoon verschillende waar men behoefte aan heeft wat supplementen aan gaat. Je kunt gebruik maken van multivitamine bruistablet maar ook voor een multivitamine kauwtablet. Wanneer je gebruik maakt van een bruistablet kan je deze gewoon in lekker koud water op laten lossen en het dan opdrinken. De smaken zijn verschillend. Voor iedereen is er dus wel een goede oplossing te vinden zodat je de supplementen in kunt nemen.

Wat is de beste multivitamine?

Wat de beste multivitamine zijn is eigenlijk niet goed te zeggen. Zijn er bijvoorbeeld specifieke beste supplementen merken? Nee, niet persee. Het ligt er namelijk echt aan welke vitaminen jij tekort komt en wat jij graag bij wil vullen. Een goede multivitamine bevat veel verschillende vitamines en mineralen in de juiste hoeveelheden

Er zijn ook multivitaminen die speciaal geschikt zijn voor mensen die veel sporten maar ook voor mensen die leven als vegetariër of veganist. Hierin kan de samenstelling van vitamines en mineralen verschillen. Deze laatste groep heeft zeker andere behoeften dan dat iemand heeft die wel dierlijke producten eet. Veganisten hebben een grote kans op een B12 te kort en dat zullen ze dan heel graag bij willen vullen. Voor het vinden van de beste multivitamine supplementen kun je altijd organisaties als de Gezondheidsraad raadplegen.

Is een multivitamine nuttig?

Het korte antwoord hierop is kort gezegd; ja. Maar het is zeker niet voor iedereen per definitie noodzakelijk. In theorie zou je uit je normale voeding alle benodigde vitaminen, mineralen en spoorelementen kunnen halen. In de praktijk zien we echter dat dit vrijwel niemand meer lukt. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat veel mensen geen optimaal voedingspatroon hebben. We eten vrij veel bewerkt voedsel, en bovendien variëren we vaak niet genoeg. Maar zelfs als je dat wel doet, heb je waarschijnlijk niet van elke stof optimale waarden. De kwaliteit van onze landbouwgrond en daarmee van onze voeding, is namelijk ook flink afgenomen. Hierdoor ontkom je er eigenlijk niet aan om supplementen te nemen, als je optimale gezondheid en vitaliteit wil bereiken. Dit kan een multivitamine zijn, maar ook een aantal specifieke supplementen. Dat hangt van je persoonlijke situatie af.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Er zit een verschil in wat mannen, vrouwen en kinderen nodig hebben aan dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Daarom zijn er voor alle drie ook verschillende multivitaminen gemaakt. Voor vrouwen heb je bijvoorbeeld de Multi Vrouw tabletten en de Multi Vrouw 50+. Deze laatste is voor vrouwen die in de overgang zitten. Er zitten voldoende vitamines in die helpen bij het behouden van sterke botten en ook een ondersteuning bieden voor de blaas. Voor mannen zijn er onder andere Multi Man tabletten. Deze zijn vooral gericht op de energie van de man. Er zitten spier ondersteunende stoffen in en stoffen die het afweersysteem ondersteunen.

Wat is de beste multivitamine voor 65+?

Wanneer je ouder wordt, wordt het vaak belangrijker om multivitaminen te nemen. Het lichaam heeft een andere behoefte aan vitamines en mineralen, en mensen eten vaak minder goed op latere leeftijd. Maar wat is de beste multivitamine op deze leeftijd? Een van de beste opties is dan Davitamon Actifit 65+. Deze is ook door de Consumentenbond als beste getest qua dosering vitamine D. Er zit extra vitamine D3 in, wat bijdraagt aan het behoud van sterke botten. 

Het grote pluspunt van deze multivitamine, is dat het speciaal is ontwikkeld voor mensen van 65 jaar en ouder. Hierdoor past het perfect bij de leefstijl en behoeften van mensen van die leeftijd. Het is een dagelijkse aanvulling op een gezond eetpatroon, waarmee je de belangrijkste vitaminen en mineralen binnen krijgt. Bovendien is dit aangevuld met ginseng, wat de vitaliteit ten goede komt. Één tablet per dag is al voldoende.

Is Vitals een goed merk?

Vitals is een bekende producent van voedingssupplementen, van eigen bodem. Vitals is namelijk gevestigd in Zaandam, in ons eigen land. Dit heeft ook als voordeel dat vrij goed te beoordelen is hoe de supplementen worden gemaakt, en waar ze vandaag komen. Ook voor een goed multivitamine supplement kun je bij Vitals terecht.

Het is zeker niet zo dat één merk supplementen het beste is, en het is ook niet zo dat Vitals bij alle supplementen per definitie de beste variant maakt. Uit onze ervaring en onderzoeken blijkt echter wel dat Vitals vaak naar voren komt als producent van de beste supplementen in verschillende vormen, en dat het bedrijf goede kwaliteit garandeert. Vitals is daarom absoluut een merk dat je zou moeten overwegen wanneer je op zoek bent naar kwalitatief goede supplementen.

Lees verder over multivitaminen

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.