De 5 beste eiwitrepen in 2022

Eiwitrepen zijn een ideale en snelle manier om extra eiwitten tot je te nemen. Dat is handig want iedereen heeft baat bij voldoende eiwit inname. En dit geldt zeker voor mensen die regelmatig in de sportschool te vinden zijn. Andere sportievelingen die bijvoorbeeld aan duursporten doen, hebben eveneens meer eiwitten nodig. Eiwitten zijn immers de bouwstenen van je spieren. Ook ouderen en mensen die herstellen van een operatie of ziekte kunnen baat hebben bij een extra eiwitinname.

Vind je het lastig om een telkens een eiwitrijke maaltijd te verzinnen of te bereiden? Met de 5 beste eiwitrepen die verkrijgbaar zijn, wordt het een stuk eenvoudiger om aan een gezonde eiwitinname te komen.

37

Producten bekeken

20

Bronnen onderzocht

75

Reviews gelezen

15

Uren besteed

Wat zijn de beste eiwitrepen?

Een goede protein bar (Engelse en hippe benaming voor een eiwitreep) is rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten en kilocalorieën. Een nog betere eiwitreep bevat ook vezels en uitsluitend gezonde, meervoudige onverzadigde vetten. De allerbeste eiwitrepen hebben al deze eigenschappen en zijn dan ook nog eens heel lekker.

De beste eiwitrepen

Kortom, de beste protein bars bevatten naast eiwitten een boel andere goede voedingsstoffen én zijn goed van smaak. Ze geven je ook een voldaan gevoel, stillen je honger en geven je spieren en de rest van je lichaam voldoende nutriënten om te herstellen. Of dit nu van een fitness workout, een hardloopparcours of van iets anders is. Onze top 5 is:

De beste eiwitrepen

MerkSupplementPrijs (reep)StuksPrijs (doos)
1. BarebellsProtein bar€2,3312€27,99
2. Body & FitClean Protein Bar€2,5812€30,99
3. FulfilVitamin & Protein bar€2,1315€31,99
4. XXL NutritionN’Joy Protein Bar€1,8015€26,95
5. MYPROTEINImpact Bar€2,756€16,46

Eiwitrepen van het merk Barebells zijn een uitstekende keuze als je aan de minimale aanbevolen hoeveelheid eiwitten per maaltijd wilt komen. Ze bevatten namelijk precies de aanbevolen 20 gram eiwitten per reep. Naast eiwitten zit er 17 gram koolhydraten in, maar slechts 1,4 gram hiervan zijn suikers. En 6,8 gram vet waarvan de helft verzadigde vetzuren zijn. Per proteïne reep slechts 194 kcal.

1. Barebells - Protein bars

Eiwitrepen van het merk Barebells zijn een uitstekende keuze als je aan de minimale aanbevolen hoeveelheid eiwitten per maaltijd wilt komen. Ze bevatten namelijk precies de aanbevolen 20 gram eiwitten per reep. Naast eiwitten zit er 17 gram koolhydraten in, maar slechts 1,4 gram hiervan zijn suikers. En 6,8 gram vet waarvan de helft verzadigde vetzuren zijn. Per proteïne reep slechts 194 kcal.

Voordelen

Nadelen

Barebells

Protein bar

2. Body & Fit - Clean Protein Bar

De clean protein bar maakt zijn naam meer dan waar. Hij is “clean” in koolhydraten (slechts 3,5 gram per reep) en verzadigde vetzuren (slechts 2,1 gram). Daarentegen zit hij hoog in vezels (maar liefst 23 gram per reep) en natuurlijk helemaal prima met betrekking tot eiwitten. De aanbevolen 20 gram per eiwitreep. Omdat de repen gezoet zijn met een extract van de natuurlijke zoetstofplant Stevia, is er geen extra suiker aan toegevoegd. Toch is hij heerlijk qua smaak! Hij is overigens verkrijgbaar in meer dan 7 verschillende smaken.

Voordelen

Nadelen

body & fit

Clean Protein Bar

3. Fulfil Nutrition - Vitamin & Protein Bar

Als je nog meer voedingswaarde-voordeel uit je eiwitreep wilt halen, kies dan voor de Vitamin & Protein Bar. Deze eiwitreep is verrijkt met belangrijke vitaminen die jou nog meer ondersteunen in het behalen van je gezondheidsdoelen. Alle aanwezige vitaminen zijn voor 30% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid toegevoegd. Vitamine C, E en B1, 2, 3, 5, 6, 11 en 12 zijn present in iedere reep evenals 15 gram koolhydraten waarvan 1,7 gram suiker. De eiwitrepen bevatten 20 gram eiwit per stuk en 204 kcal.

Voordelen

Nadelen

4. XXL Nutrition - N’Joy Protein Bar

De N’Joy eiwitrepen bieden je een perfecte balans tussen smaak en gezondheidsvoordeel. Alom geroemd vanwege de heerlijke, crunchy bite en zalige smaak. De ideale stiller van de zoete trek én er is ook een vegan eiwitreep verkrijgbaar. Net zo lekker en smeuïg, maar dan zonder dierlijk eiwit (13,2 gr). De reguliere eiwitrepen bevatten 19,8 gram eiwit en 1,46 gram vezels wel ietsje minder dan andere protein bars, maar ze zijn daarentegen wel weer lager in suikers. Slechts 1,71 gram van alle 17,05 gram koolhydraten zijn suikers. Qua energie bevat één reep 215,58 kcal.

Voordelen

Nadelen

xxl nutrition

N' Joy Protein Bar

5. MyProtein - Impact bar

De Impact eiwitrepen van MYPROTEIN zitten boordevol eiwitten en zijn van nature rijk aan smaak. Hiermee pak je na een training een verantwoorde snack waarbij je sneller aan jouw dagelijkse eiwitbehoefte komt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken. Dit product dient uitsluitend als een aanvulling op een gezond en gevarieerd dieet en mag dan ook niet als maaltijdvervanger worden gebruikt.

Voordelen

Nadelen

myprotein

Impact Bar

Wat zijn eiwitrepen?

Eiwitrepen, vaak ook proteïne repen genoemd door veel mensen, zijn heel eenvoudig gezegd precies wat de naam doet vermoeden; repen met veel eiwit. Deze zijn super populair geworden als makkelijke manier om eiwitten binnen te krijgen, en als gezond tussendoortje voor sportieve mensen. Goede eiwitrepen zijn een goede aanvulling op een volwaardig voedingspatroon, vooral omdat je snel en makkelijk aan je eiwitbehoefte kunt komen. Dit is belangrijk voor je herstel en het behouden en opbouwen van spiermassa.

Welke eiwitreep is het beste?

Uit de test hierboven is naar boven gekomen dat de eiwitrepen van Barebells het beste zijn. Dit komt door de smaak in combinatie met de voedingswaarden van deze eiwitreep. We hebben veel verschillende eiwitrepen getest waarbij de bovenstaande 5 de beste zijn volgens het team van VetGezond. Het aanbod van proteinerepen in Nederland groeit met de dag, dus de resultaten kunnen wisselen. Voornamelijk het aantal repen dat vanuit de Verenigde Staten deze kant op komt is enorm. 

De lijst is dus samengesteld op basis van een langdurig en zorgvuldig uitgevoerd onderzoek. Hierbij is kritisch gekeken naar ingrediënten, samenstelling en smaak.

Beste eiwitreep voor het afvallen

Eiwitrepen, ook wel bekend als proteinerepen, kunnen soms nogal relatief veel calorieën bevatten. Wanneer je wilt afvallen en alsnog een eiwitreep na het sporten wilt eten, is het verstandig om te kijken naar de hoeveelheid calorieën. Dat niet alleen, want alleen calorieën wilt niet altijd iets zeggen. Kijk altijd naar de complete lijst met ingrediënten en voedingswaarden.

Als een product geen suiker bevat, wilt dat bijvoorbeeld niet automatisch zeggen dat het dan ook gezond is. Producten kunnen namelijk suikervervangers bevatten zoals bijvoorbeeld sukrin (erythritol), stevia, glycerol of stevia. Zoetstof in plaats van suiker wilt niet altijd zorgen voor een verbetering of dat een product daarvan gezonder wordt.

Voordelen van eiwitrepen

De hierboven genoemde proteïnerepen zijn allemaal rijk aan goede eiwitten. En dit geldt in het algemeen ook voor andere eiwitrepen die verkrijgbaar zijn. Onderling verschillen ze voornamelijk in de hoeveelheid. Niet alleen de hoeveelheden koolhydraten, eiwitten, vetten, suikers, vezels en/of andere stoffen maar ook in de hoeveelheid van de eiwitreep zelf. Aan de wat grotere repen heb je misschien met 1 per dag voldoende. Van de wat kleinere repen zul je er wellicht 2 of 3 per dag nemen.

Het grote voordeel van alle eiwitrepen is natuurlijk dat zij een snelle en makkelijke manier zijn om je dagelijkse hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Simpelweg door een eiwitreep te nuttigen na je training, voorzie je jouw spieren direct van voldoende bouwstoffen om optimaal te herstellen. En de proteïnerepen zijn verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Dus er zit er altijd wel eentje (waarschijnlijk wel meer) tussen die jouw favoriet gaat worden.

Een klein overzichtje met de grootste voordelen van eiwitrepen op een rijtje?

  • Een handzaam tussendoortje
  • Stilt ook de lekkere/zoete trek
  • Snel te nuttigen, geen bereiding vereist
  • In veel verschillende smaken verkrijgbaar
  • Altijd exact weten hoeveel eiwitten je binnenkrijgt
  • Bevat veel minder vet, kcal en suikers dan reguliere candybars

 

Maak er een gewoonte van om dagelijks een proteïnereep te eten. Na je training of op momenten dat je simpelweg wat meer energie kunt gebruiken. In plaats van iets met veel koolhydraten of snelle suikers, haal je een beter energie-rendement uit een eiwitreep. Chocoladerepen met extra eiwitten geven je ook een meer voldaan gevoel. Hierdoor lukt het beter om het bij één tussendoortje te houden en heb je minder de neiging om te blijven snacken. Super handig als je de inname aan calorieën wilt beperken.

Waarom eiwitrepen voor duursporters?

Het is dus voor sporters van groot belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen, met name voor behoud en opbouw van spiermassa. Daarom wordt er hierbij vaak gedacht aan krachtsporters, maar ook voor duursporters is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Volgens het Voedingscentrum zou je als duursporter 1,2 tot 1,4 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig hebben. In de praktijk ligt de behoefte echter vaak hoger. Als we toch uitgaan van 1,4 gram en iemand van 75 kilo nemen, heb je al ruim 100 gram eiwit per dag nodig. Je kunt dit zeker binnenkrijgen uit normale voeding, maar met wat supplementen zoals een eiwitreep is het makkelijker. Op deze manier kan je ook je eiwitinname beter verdelen over de dag. Bovendien is het goed om na de training direct je eiwitten aan te vullen, voor een goed herstel. Ook hiervoor is een eiwitreep ideaal. Eiwitrepen zijn dus ook voor duursporters heel goed en handig.

Meer weten? Lees verder over eiwitten:

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Onze bestsellers

Bestseller #1

Barebells Protein Bars

€2,33

5/5

Bestseller #2