Voedingssupplementen vergeten? Met deze handige tips niet meer!

Voedingssupplementen vergeten, wat nu? Wanneer we onze vaste hoeveelheid pillen, tabletten of druppels vergeten zijn, willen we dit doorgaans vaak inhalen. Een gedachte die we vaak voorbij zien komen, is om het de volgende dag in te halen. Dit is niet verstandig. Lees verder om te weten te komen wat je kunt doen en lees onze handige tips!

Voedingssupplementen vergeten, wat nu?

Ben jij je voedingssupplementen vergeten? Het vergeten van voedingssupplementen is niet erg. Het overkomt iedereen wel vaker dan één keer. Aangezien we voedingssupplementen gebruiken als ondersteuning en als aanvulling op voeding, kan het geen kwaad. Het kan wel vervelend zijn als het vaker gebeurt, lees daarom verder om onze tips niet te missen.

Als je ze een dag bent vergeten, is ze de volgende dag dubbel innemen het laatste wat je moet doen. Je kunt voedingsstoffen namelijk niet “inhalen”. Je lichaam verwerkt op dagbasis een bepaalde hoeveelheid voedingsstoffen. Als je ze dus dubbel inneemt, creëer je een overschot. Dit is dus zeker niet aan te raden. Dit is dus het laatste wat je moet doen wanneer je voedingssupplementen bent vergeten. Wat je wel kunt doen, vertellen we je nu. Voor de juiste hoeveelheden kun je altijd de Gezondheidsraad raadplegen.

Handige tips!

Voedingssupplementen vergeten, eigenlijk is het helemaal niet nodig. Om je voedingssupplementen niet meer te vergeten, zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken. Door deze tips toe te passen, zul je merken dat je ze een stuk minder vaak gaat vergeten.

Herinnering in je telefoon

De eerste tip voor het voorkomen van het vergeten van voedingssupplementen is een herinnering instellen. In je telefoon kun je een herinnering of melding instellen welke je er dagelijks aan zal herinneren om je voedingssupplementen in te nemen. Deze kun je iedere dag 1 keer of meerdere keren per dag terug laten komen. Aangezien we onze telefoon nu toch op ieder moment van de dag bij ons hebben, zul je merken dat je het minder snel vergeet! Ideaal dus en op deze manier is je voedingssupplementen vergeten geen optie meer.

Voedingssupplementen-vergeten-melding-herinnering-telefoon
Voedingssupplementen niet meer vergeten door een herinnering.

Doe het tegelijk met een andere taak

Wil je voedingssupplementen echt niet meer vergeten? Neem ze dan in terwijl je iets anders aan het doen bent of gaat doen. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet tijdens het autorijden, maar bijvoorbeeld wanneer je eten gaat koken. Door dit proces vaker te herhalen en te combineren met een andere taak, zal je brein het minder vaak vergeten. Dit komt doordat je de ene taak met de ander gaat associëren. Dit is een natuurlijke manier van een herinnering instellen. Op deze manier print je deze namelijk in je brein in.

Leg ze klaar

Het klaarleggen van supplementen, een ritueel wat er aan bij zal dragen dat je voedingssupplementen niet meer vergeet. Dit kun je of ‘s ochtends aan het begin van de dag doen, of ‘s avonds voordat je naar bed gaat. Wanneer je ze dan ziet liggen, is dit voor je brein meteen een trigger om eraan te denken. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld je horloge of autosleutels er bij leggen om het nog minder snel te vergeten.

Neem ze bij een maaltijd

Wanneer je jezelf aanleert om supplementen bij een maaltijd in te nemen, maak je het onderdeel van bijvoorbeeld je ontbijt of lunch. Veel voedingssupplementen worden daarnaast ook het beste opgenomen wanneer je ze inneemt bij een maaltijd. Dit geldt echter niet voor alle supplementen. Wil je meer weten over wanneer je dan het beste kunt innemen? Lees dan verder over het beste tijdstip om voedingssupplementen in te nemen.

Pillendoos

Tot slot kun je het gebruik van een pillendoos overwegen. Je hebt pillendozen specifiek voor dagelijks gebruik, maar ook voor wekelijks gebruik. Dit zijn doorgaans vaak de medicijndozen, maar deze kunnen ook prima gebruikt worden voor voedingssupplementen, zoals bijvoorbeeld vitamines, mineralen en omega vetzuren. Hieraan kun je ook, mocht je ze gebruiken, je aminozuren en eiwitten toevoegen. Een doseerdoos, of pillendoos, zal je dus helpen om dagelijks voldoende voedingssupplementen te nemen. 

Deze bovengenoemde tips zullen er bij helpen om voedingssupplementen niet meer te vergeten. Het is namelijk een handeling die even zal duren voordat deze in je systeem zit. Je zult merken dat je ze in de eerste paar dagen en weken vaker zult vergeten dan na een aantal maanden. Dit komt doordat het na een aantal maanden simpelweg beter in je systeem zit. Als een pillendoos eenmaal in je systeem zit, zul je niet meer snel je voedingssupplementen vergeten.

Voedingssupplementen-vergeten-tip-pillendoos
Voedingssupplementen niet meer vergeten door een pillendoos

Voedingssupplementen op vakantie

Kun je ze meenemen op vakantie en ben je voedingssupplementen vergeten? Geen probleem. Je leest hier namelijk alles over voedingssupplementen meenemen op vakantie. Naast het feit dat multivitaminen goed zijn voor op vakantie, zijn ook vitaminepillen waardevol en handig. Daarnaast kun je in het buitenland ook vaak voldoende voedingssupplementen vinden. Het is dan wel belangrijk om te weten waar je op moet letten. Ook dit hebben wij vast voor je uitgezocht. Lees daarom snel verder over waar je op moet letten bij het kopen van voedingssupplementen

Raak je maar niet uitgelezen over voedingssupplementen? Geen probleem. Lees dan snel verder of voedingssupplementen gevaarlijk zijn, hoe je het etiket van voedingssupplementen moet lezen en of 100% natuurlijke voedingssupplementen ook biologisch zijn. Wil je meer weten over voedingssupplementen voor vrouwen? Lees hier verder over voedingssupplementen voor PMS of wat voedingssupplementen voor de overgang zijn.

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Weerstand verhogen met supplementen: zo boost je het immuunsysteem

Weerstand verhogen met supplementen: zo boost je het immuunsysteem

Je weerstand ondersteunen of verhogen door middel van supplementen, kan dat écht? Hoewel het algemeen bekend is dat vitamine C…
Welke supplementen werken echt? Deze kun je het beste gebruiken!

Welke supplementen werken echt? Deze kun je het beste gebruiken!

Wanneer je voedingssupplementen neemt, wil je weten welke supplementen nou écht werken. Er zijn veel supplementen waarvan wordt beweerd dat…
Wat is een NMN supplement en waar is het goed voor?

Wat is een NMN supplement en waar is het goed voor?

NMN staat voor nicotinamide mononucleotide, wat een molecuul is dat in principe in alle levensvormen voorkomt. Het is een stof…
Beter slapen door supplementen: welke helpen écht?

Beter slapen door supplementen: welke helpen écht?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: supplementen om beter te slapen. Een goede nachtrust is essentieel, aangezien voldoende…