Het libido van een vrouw verhogen met supplementen

Het libido van een vrouw verhogen met supplementen, kan dat? Dit klinkt misschien gek, maar hier wordt meer op gezocht dan je van te voren zult denken. In veel relaties kan het voor veel frustratie en problemen zorgen wanneer er volgens een van de partners onvoldoende seks plaatsvindt. Libido-verhogende medicijnen zijn daarom niets nieuws. Echter brengen medicijnen vaak vervelende gevolgen met zich mee. Overweeg daar eerst het gebruik van supplementen om het libido van de vrouw te verhogen.

Supplementen die het libido verhogen

Misschien vraag je je af, waarom gaat het in dit geval alleen over de vrouw? Dit komt doordat hier aanzienlijk meer op gezocht wordt in vergelijking met mannen. Vandaar dat dit artikel toegespitst is op het libido van de vrouw verhogen met supplementen. Echter geldt ook dat het voor mannen werkt. Maar bestaan er echt supplementen die je libido verhogen? Ja zeker! Mits er niks mis is met je libido, is het overwegen van deze supplementen (nog) niet de moeite waard.

Vaak worden er medicijnen gebruikt om het libido te verhogen. Weet dat er wel risico’s verbonden zitten aan supplementen en medicijnen combineren. Pas hier dus mee op. Voor wie echter een hoger libido wilt hebben, zijn er supplementen om dit te verhogen. Welke dat zijn? Onder andere:

 • Ginseng
 • Ginkgo Biloba
 • Shatavari
 • Tribulus terrestris
 • Cnidium monnieri
 • Maca

Let er op bij het aanschaffen van dit soort supplementen, dat deze wel over de juiste certificeringen beschikken. Je wilt tenslotte niet dat je onveilige supplementen gebruikt. Ons advies is dan ook om dit soort supplementen altijd in Nederland te kopen in plaats van in het buitenland. Een buitenlandse verpakking is immers moeilijk te lezen en dan weet je niet wat er in zit. Het etiket van een supplement lezen is en blijft uiterst belangrijk om te weten wat je tot je neemt.

Libido-vrouw-en-man-verhogen-met-supplementen
Libido verhogen door supplemeten.

Lager libido voor vrouwen

Daarnaast is deze blog gericht op vrouwen, aangezien het een feit is dat vrouwen over het algemeen een lager libido hebben dan mannen. Waar dit door komt? Dit heeft te maken met het testosterongehalte in het bloed, wat bij mannen doorgaans aanzienlijk hoger ligt. Daardoor hebben mannen over het algemeen dus een hoger libido. Uiteraard geldt dit principe niet voor iedereen, onderlinge verschillen blijven natuurlijk van toepassing.

Wist je dat in Nederland gemiddeld 1 op de 5 personen een verlaagd libido heeft? Dit komt neer op grofweg 20% van de bevolking, een groep je die niet mag onderschatten dus. Dit kan zijn oorsprong vinden in veel verschillende oorzaken.

Libido verhogende voeding

Naast supplementen om het libido van een vrouw verhogen, is er ook voeding die deze werking heeft. Wist je dat groentes hier met name een grote rol in spelen? Libido verhogende voedingsmiddelen zijn onder andere:

 • Komkommer
 • Doperwten
 • Asperges
 • Selderij
 • Broccoli

Het zal je niet verbazen, maar wat je eet heeft effect op jouw seksdrive. Hoe dat komt? Ongezonde en slechte voeding tast enorm snel de productie van je hormonen aan. Aangezien testosteron hier van afhankelijk is, kan ongezonde voeding jouw seksdrive doen dalen. Neurotransmitters spelen hier ook een grote rol in, en hiervoor heb je weer voldoende vitamines en mineralen nodig. Wat betreft vitamines spelen B3, B6 en vitamine C hier een grote rol in. Magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium zijn de mineralen die je nodig hebt voor een goede aanmaak van neurotransmitters.

Bewaren

Het bewaren van supplementen om het libido van een vrouw verhogen dienen te allen tijde buiten het bereik van kinderen gehouden te worden. Lees ook altijd zowel de verpakking als het etiket en zorg dat je niet meer gebruikt dan de aangegeven hoeveelheid. Dit kan aangegeven staan door middel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, referentie inname of adequate inname. Wees je er ook van bewust dat voedingssupplementen nooit als vervanging van voeding mogen worden gezien. Supplementen vergeten? Geen probleem, wij vertellen hoe je dit op kunt lossen!

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Heb je vegan supplementen écht nodig om gezond te zijn?

Heb je vegan supplementen écht nodig om gezond te zijn?

Werd er tien jaar geleden misschien nog een beetje vreemd gekeken naar veganisten, nu zijn er steeds meer mensen die…
Zo kun je een lage bloeddruk verhogen met supplementen

Zo kun je een lage bloeddruk verhogen met supplementen

Specifieke supplementen voor een lage bloeddruk kunnen een hoop klachten voorkomen. Wanneer je een te lage druk in je bloedvaten…
Dit zijn supplementen voor een trage schildklier

Dit zijn supplementen voor een trage schildklier

Wist je dat er supplementen zijn die helpen bij een trage schildklier? De schildklier is een van de belangrijkste hormoonklieren…
Je uithoudingsvermogen verbeteren met supplementen

Je uithoudingsvermogen verbeteren met supplementen

Wist je dat er supplementen zijn waarmee je je uithoudingsvermogen kunt verbeteren? Het verbeteren van je uithoudingsvermogen is een nuttig…