Top 10 combinaties om zelf fruitwater te maken en bewaren!

Wanneer je een gezondere levensstijl wilt hanteren, is fruitwater maken niet iets waar je meteen aan denkt. We pakken vaak de grote maaltijden aan, maar vergeten dat er bij tussendoortjes ook veel winst te behalen valt. Laat frisdrank voortaan lekker staan waar het staat! Dat geldt ook voor Crystal Clear bijvoorbeeld.

Water biedt namelijk voldoende mogelijkheden om eindeloos te variëren op een gezonde en verantwoorde manier. In dit artikel lees jij 10 tips met betrekking tot het zelf maken van fruitwater.

 Is fruitwater gezond?

Op de vraag of water met fruit gezond is, bestaat simpelweg maar 1 antwoord: absoluut! Voedingsdeskundige Sabine Leijten, beter bekend als de Koelkastcoach, benadrukt ook dat dit ideaal is bij het afvallen. Van frisdrank weten we allemaal dat het ongezond is en kraanwater vinden we vaak saai. Maar niet getreurd: fruitwater is jouw redder in nood!

Als het goed is drink je dagelijks water, maar door het toevoegen van groenten en fruit krijg je extra vitamines en mineralen binnen. Hierdoor geef jij je water een gezonde boost! Dat het gezond is hoef je absoluut niet aan te twijfelen. Dit onderzoek laat namelijk zien dat drinken zonder suiker enorm bevorderend is voor de gezondheid.

Water met fruit is absoluut gezond en dat is te zien door de verschillende combinaties.
Water met fruit is absoluut gezond.

Fruitwater combinaties:

Zoals al eerder gezegd, de mogelijkheden zijn eindeloos. Van citroen tot watermeloen, alles kun je toevoegen aan je water om het een lekker smaakje te geven. Er bestaan zelfs specifieke flessen om het in te maken. Deze fles is ontworpen om het fruit wel in het water te laten komen, maar niet in je mond. Ideaal voor onderwerp of op je werk dus! Wat zijn nou onze 10 favoriete combinaties? Je leest hier onze favoriete fruitwater recepten!

 1. Citroen en framboos. Dit is een combinatie van zowel zuur als zoet, en je zult versteld staan van het resultaat. Echt heel erg lekker!
 2. Watermeloen en munt. Ook echt een heerlijke combinatie die je normaal gesproken niet zelf zult bedenken.
 3. Komkommer, aardbei en limoen. Hier komen veel smaken natuurlijk bij elkaar. Ook al houdt je bijvoorbeeld niet van limoen, lust je dit gegarandeerd!
 4. Mango en ananas. Een tropische combinatie heerlijk voor een warme zomerdag.
 5. Sinaasappel, citroen en limoen. Dit kunnen we ook wel een vitamine C bom noemen, heerlijke boost voor de weerstand.
 6. Blauwe bessen met munt. Hoewel je niet met een verwacht dat blauwe bessen veel smaak afgeven, zul je versteld staan van het resultaat.
 7. Aardbei en kiwi. Ook dit is een aparte combinatie om aan je water toe te voegen. Laat je verrassen.
 8. Basilicum en aardbei. Ja, ook kruiden zoals basilicum kun je toevoegen aan je water. Wist je dat het kruid rijk is aan kalium?
 9. Ananas, kokos en limoen. Nog zo’n heerlijke tropische combinatie. Heerlijk om op een zomerse dag lekker bij weg te dromen.
 10. Appel en kaneel. Wat? Ja je leest het goed. Je verwacht het niet, maar deze mocht niet ontbreken in de top 10!

Experimenteer er lekker op los en probeer zoveel mogelijk manieren uit om een smaakje toe te voegen aan je water. Kraanwater kan op een gegeven moment saai aanvoelen, dan is water met een smaakje wel zo lekker voor de afwisseling. Heb je geen vers fruit in huis? Geen enkel probleem, je kunt het namelijk ook eenvoudig maken met diepvriesfruit. Dit maakt het meteen lekker koel.

Van fruitwater zijn veel verschillende combinaties mogelijk, hierbij de top 10.
Verschillende combinaties.

Tips om fruitwater zelf te maken

Wie zoekt op water met fruit, komt talloze combinaties tegen. De een nog gekker dan de ander. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je kiezen voor fruitwater met citroen en munt of komkommer er aan toevoegen. Om het water zo lekker mogelijk te laten smaken, hebben wij vast een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Was het fruit altijd eerst af voordat je het in je water doet;
 • Voeg ijsklontjes toe voor een ultieme smaakbeleving en maak het lekker koud;
 • Gebruik het fruit meerdere dagen, maar niet meer dan 3. Je kunt fruitwater niet te lang bewaren namelijk;
 • Probeer voor de afwisseling ook eens koolzuurhoudend water, geeft weer een hele andere smaakbeleving
 • Laat het even trekken, vaak na een paar uur smaakt het al heerlijk.
Tips om fruitwater zelf te maken.
Tips om het zelf te maken.

Zo, vanaf nu hoeft water drinken niet meer saai te zijn. Dit was het eigenlijk al niet, want wist jij dat er mineralen in water zitten? Je kunt eindeloos blijven variëren met de verschillende smaken en combinaties. Wij hebben je in ieder geval vast 10 tips gegeven. Heb je alles reeds geprobeerd en smaakt het nog niet zoals je had gehoopt? Je kunt het water zoeter maken door middel van een beetje honing er aan toe te voegen.

Staat jouw favoriet er nog niet tussen en mag deze echt niet ontbreken? Laat het ons dan vooral weten. Wij zijn benieuwd naar nieuwe tips!

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Muesli, cruesli en granola

Muesli, cruesli en granola

Muesli, cruesli en granola. Sinds jaar en dag zijn wij bekend met deze overheerlijke lekkernijen. De één gooit het ‘s…
Meal prepping, wat is het en hoe werkt het?

Meal prepping, wat is het en hoe werkt het?

Meal prepping is ideaal voor mensen die doordeweeks te weinig tijd hebben om elke dag een maaltijd te bereiden. Het…
Misselijk na het drinken van koffie: hoe kan dat?

Misselijk na het drinken van koffie: hoe kan dat?

Drink jij regelmatig een kop koffie nadat je uit bed bent gestapt? Het kan voorkomen dat je na het drinken…
Zijn rijstwafels gezond? Dit moet je weten!

Zijn rijstwafels gezond? Dit moet je weten!

Over het algemeen bevatten ze weinig calorieën waardoor ze onschuldig lijken, maar zijn rijstwafels gezond? Ze worden vaak gezien als…