De beste vitamine C supplementen van 2023

Vitamine C is een zeer belangrijke vitamine voor elk persoon. Er zijn dan ook veel vitamine C supplementen te vinden op de markt. Hierbij zitten er wel grote verschillen in ingrediënten en kwaliteit van deze supplementen. Zo is ascorbinezuur de meest gebruikte vorm van vitamine C, en ook de goedkoopste. Deze vorm kan prima zijn, maar niet voor iedereen. Daarom zijn er ook verschillende niet zure vormen van vitamine C, met ook weer hun eigen voor- en nadelen. We gaan hieronder ook nog in op de verschillen. Verder gaat dit artikel met name over de beste vitamine C supplementen, zodat jij de beste kan uitkiezen uit het grote aanbod. Degene die wij hebben geselecteerd zijn allemaal van erkende merken, beschikken over certificaten en bevatten goede ingrediënten. Daarbij hebben we ze zelf getest. Hieronder lees je meer en vind je onze selectie van de beste supplementen.

21

Producten bekeken

14

Bronnen onderzocht

350+

Reviews gelezen

24

Uren besteed

Hoe is deze test uitgevoerd?

In deze test zijn meer dan 21 producten getest en met elkaar vergeleken. Daarnaast hebben we 14 bronnen onderzocht en meer dan 350 reviews gelezen van andere consumenten om onze eigen ervaringen van deze vitamine C supplementen te vergelijken met die van anderen. Nadat we alle product grondig hadden getest, konden we een top 5 beste vitamine C supplementen opstellen.  Hierbij hebben we gelet op de hoeveelheid vitamine C per supplement, de prijs, certificering en de zuiverheid.

We hebben nauwkeurig bijgehouden hoe we ons voelden vóór en tijdens het gebruik van deze supplementen en hebben dus tevens gekeken naar eventuele bijwerkingen. De kwaliteit van een product is natuurlijk erg belangrijk, maar ook het belang van de manier waarop supplementen worden gebruikt mag niet worden onderschat. Om die reden hebben we ons altijd gehouden aan de aanbevolen dosering zoals wordt vermeld op de verpakking van het product. Als je voor één van de onderstaande vitamine C supplementen kiest, heb je dus sowieso een goed product in handen. 

We hebben tevens meerdere vitamine C serums uitgetest, evenals kauwtabletten en bruistabletten. Hoewel wij persoonlijk liever vitamiene C in pilvorm slikken, zijn kauwtabletten en bruistabletten erg fijn als je moeite hebt met het innemen van relatief grote pillen. Van deze drie productgroepen hebben we wederom alleen de beste uitgekozen.

Wat is de beste vitamine C?

Vitamine is een samenstelling van vita, leven, en amine, organische verbinding. Vitaminen reguleren de enzymatische en hormonale activiteit van ons lichaam. Vitamine C kan niet zelf door ons lichaam worden aangemaakt, en moet daarom dus via voeding worden binnen gehaald. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine. Een belangrijk kenmerk van dit soort vitaminen is dat je ze via de urine weer uit kan scheiden, ook wanneer je er teveel van binnen krijgt. Daarom is een overschot aan vitamine C praktisch onmogelijk. Een supplement kan dan ook voor iedereen goed zijn.

Hieronder vind je een selectie van de beste vitamine C supplementen die je in Nederland kan verkrijgen. We hebben hierbij gekeken naar onder andere de kwaliteit, de prijs, de reviews en de ingrediënten. Hiermee heb jij voortaan een handig overzicht waarmee je kan bepalen of een vitamine C supplement wel of niet goed is.

MerkSupplementPrijsServingsPer servingVorm
1. Holland & BarrettVitamine C 1000 €15,99100€0,16Pillen
2. VitalsEster-C 1000 mg€32,9590€0,37Pillen
3. Now FoodsVitamine C-1000 €20,95100€0,21Pillen
4. VitakruidVitamine C 100TB€16,89100€0,17Pillen
5. OrtholonVitamine C 1000 mg€16,4090€0,18Pillen

1. Holland & Barrett - Vitamine C 1000 mg

Deze pot vitamine C supplementen van Holland & Barret bevat 60 of 100 tabletten met veelzijdige vitamine C. Deze vitamine zit natuurlijk voornamelijk in groente en fruit, maar een aanvulling is niet onverstandig. Vitamine C is namelijk bij vele processen in het lichaam betrokken. Zo is het een anti-oxidant en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. [1]

Wij vinden het vooral fijn om wat extra vitamine C binnen te krijgen omdat het je lichaam ondersteunt tijdens en na zware fysieke inspanningen. Bovendien biedt het net wat extra bescherming als de temperatuur buiten afneemt. Wij merkten al na enkele dagen gebruik dat we ons minder vermoeid voelden toen we begonnen met het innemen van de vitamine C van Holland & Barrett. Vitamine C helpt dan ook met de opname van ijzer door het lichaam. Ook leek het alsof onze huid verbeterde (wellicht doordat vitamine C bijdraagt aan de normale vorming van collageen). Een ideaal supplement dus!

Voordelen

Nadelen

2. Vitals - Ester-C 1000 mg

Vitals is een bedrijf van Nederlandse bodem, dat al bestaat sinds 1988. Het bedrijf staat bekend als een organisatie die kwalitatief hoogwaardige producten levert. Dit blijkt ook wel uit de verschillende certificaten die het bedrijf heeft verzameld. Deze supplementen bestaan alleen uit de beste ingrediënten en hebben een zeer goede opneembaarheid. Vitals heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en beschikt dan ook over een speciale kwaliteitsafdeling. Hier is men dagelijks bezig met strenge controles, van zowel grondstoffen als leveranciers. 

Wij merkten hoe goed de kwaliteit was doordat we al snel verbetering zagen in ons energieniveau. Bovendien kregen we geen last van onze maag na het innemen van deze supplementen. We hebben het gebruik van dit product van Vitals dan ook als zeer prettig ervaren. Wat ook een pluspunt is wat ons betreft is dat Ester-C 1000 mg geen gluten, lactose, en toegevoegde stoffen bevat. Goed om te weten: het is tevens geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De Vitals Ester-C 1000mg is een supplement dat je zou kunnen zien als vitamine C van de derde generatie. Het is een unieke formule, waarbij ascorbinezuur en calciumascorbaat zijn gecombineerd. Dit heeft als resultaat dat het een superieure vorm van vitamine C is, die sneller wordt opgenomen in het bloed en ook nog eens langer actief blijft. Ook bevinden zich bioflavonoïden in het supplement, wat synergisten van vitamine C zijn. Deze bevorderen de biologische beschikbaarheid van vitamine C.

Voordelen

Nadelen

3. Now Foods - Vitamine C-1000 capsules

Deze capsules van Now Foods bevatten per stuk 1000mg vitamine C. Wij merkten dat onze weerstand hierdoor verbeterde en dat we meer energie hadden bij fysieke inspanningen. Ook hadden we geen last van vervelende bijwerkingen. Al met al zijn deze vitamine C capsules van uitstekende kwaliteit. Ook dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voordelen

Nadelen

4. Vitakruid - Vitamine C 100TB

De Vitakruid Vitamine C supplementen leveren een zeer belangrijke bijdrage aan het immuunsysteem. De bekendste vorm van vitamine C is dus ascorbinezuur, wat ook voorkomt in groente en fruit, en prima opneembaar is. Het is zelfs net zo goed opneembaar voor het lichaam als de vitamine C in groente en fruit. Aangezien het onszelf toch wel moeite kost om elke dag voldoende fruit en groente binnen te krijgen, vinden wij deze tabletten dan ook erg fijn als toevoeging.

Ook aan dit supplement zijn bioflavonoïden toegevoegd, wat plantaardige nutriënten zijn die onder andere in de schil van bepaalde vruchten zitten. Vitamine C kan hierdoor beter worden opgenomen door het lichaam. Verder is er ook rozenbottelextract toegevoegd, wat zorgt voor ondersteuning van het afweersysteem en helpt bij het behoud van sterke botten en kraakbeen.

Wij voelden ons in het algemeen beter en zelfs meer ontspannen door het gebruik van deze supplementen van Vitakruid. Bovendien leek ons tandvlees in betere conditie te zijn. Ook hadden we en stuk meer energie. Enige minpuntje: omdat het de zure vorm van vitamine C betreft, kregen een aantal van ons die dit product uitprobeerden maagklachten. Niet iedereen krijgt hier last van, maar als je een gevoelige maag hebt kun je beter een niet-zure vorm van vitamine C kiezen.

Voordelen

Nadelen

5. Ortholon - Vitamine C 1000 mg

Dit supplement van Ortholon is ook gemaakt van ascorbinezuur, en gecombineerd met bioflavonoïden. Deze verhogen dus de opname en het effect van vitamine C in het lichaam, en dat hebben we zeker zo ervaren! We merkten dat onze weerstand beter werd en dat we veel meer energie hadden. Over het algemeen vonden wij dit product erg goed, zeker omdat het makkelijk in te nemen is na de maaltijd. Wij hebben ons daarbij gehouden aan een dosering van twee tabletten per dag (dus 2000 mg vitamine C per dag).

Voordelen

Nadelen

Beste vitamine C serum

Vitamine C is ook zeer belangrijk voor een gezonde huid. Wanneer je gaat kijken naar huidverzorgingsproducten, mag één ding zeker niet ontbreken in je selectie: een vitamine C serum. Bij het testen van verschillende vitamine C serums brachten wij deze nog voor onze gezichtscrème aan. Een goed Vitamine C serum werkt op meerdere manieren verjongend voor de huid. Zo kan het als anti oxidant vrij radicalen (bijvoorbeeld die worden veroorzaakt door vervuiling of zonlicht) onschadelijk maken. Hier hebben wij dan ook op gelet tijdens het testen. Ook hebben we gekeken of het product pigmentvlekken en fijne lijntjes in het gezicht verminderde. Hieronder hebben we de beste vitamine C serum voor je geselecteerd, zodat je ook hier voortaan gemakkelijk een keuze in kan maken.

Vitaskin - Vitamine C Collagen Boosting Serum

De VitaSkin vitamine C collageen boosting serum is rijk aan meerdere natuurlijke ingrediënten. Dit serum maakte onze huid steviger, en rimpels en fijne lijntjes werden duidelijk minder zichtbaar. Ook was dit serum prettig om aan te brengen via het pipetje. Zo konden we namelijk precies de juiste hoeveelheid gebruiken. Dit collageensupplement is verrijkt met omega-oliën uit verschillende bronnen. Daardoor voelde het product lekker zacht aan op onze huid. Ook smeert het makkelijk uit en trekt het snel in. Kortom; wij raden dit product zeker aan als je een jonge, goed gehydrateerde huid nastreeft!

Voordelen

Nadelen

Beste vitamine C kauwtabletten

Een andere manier om vitamine C binnen te krijgen is via kauwtabletten. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je niet in één keer een groot tablet hoeft te slikken. Dit maakt het een geschikte optie voor veel mensen, waaronder ook voor kinderen. Deze kauwtabletten hebben verder exact dezelfde voordelen als andere vitamine C supplementen. Ook voor deze vorm hebben we een zeer goede optie uitgekozen, die we hieronder hebben beschreven. Daarbij hebben we gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding, de werking en de smaak.

Roter - Vitamine C Tabletten

Roter is een Nederlands bedrijf dat vooral bekend is vanwege zijn vitamine C supplement. Miljoenen mensen gebruiken dit. Het herkenbare gele potje en de smaak zijn twee van de vele voordelen. Wij vonden de citroensmaak erg lekker, waardoor we ook niet meer vergaten om de tabletten in te nemen. Eigenlijk smaakten ze als gezond snoepjes! Ze gaven ons ook meer energie en verbeterden onze weerstand. De meeste kauwtabletten zijn overigens iets duurder, maar daar staat tegenover dat ze prettiger zijn om in te nemen. Wij raden ze dan ook zeker aan.

Voordelen

Nadelen

Beste vitamine C bruistabletten

De laatste optie die we bespreken zijn bruistabletten. Veel mensen geven de voorkeur aan deze manier om vitamine C binnen te krijgen. Het is dan ook een heel eenvoudige manier om meer vitamine C binnen te krijgen. Bij het testen van verschillende bruistabletten hebben we gekeken naar hoe goed de tabletten oplosten in water, de smaak. samenstelling en de prijs. Bruistabletten bieden overigens dezelfde voordelen als alle andere supplementen. Uiteraard hebben we ook voor dit supplement de beste optie voor je geselecteerd.

Roter - Vitamine C 1000mg Bruistabletten

Ook bij de bruistabletten komen we uit bij het Nederlandse merk Roter. Deze bruistabletten zijn ideaal wanneer je moeite hebt met slikken, en je de kauwtabletten ook liever niet wilt nemen. Deze vitamine C supplementen zijn hooggedoseerd, met 1000 mg vitamine C. Ook deze bruistabletten hebben volgens ons een lekkere smaak, en ze lossen bovendien heel makkelijk op. We hadden geen last van kleine stukjes bruistablet in ons water! 

Voordelen

Nadelen

Waar is vitamine C goed voor?

Naast een onmisbare ondersteuning voor je weerstand is vitamine C een sterke antioxidant. Dit betekent dat deze vitamine helpt om je lichaam te beschermen tegen schadelijke stoffen. Vitamine C gaat namelijk een verbinding aan met vrije radicalen (schadelijke stoffen die je onvermijdelijk binnen krijgt) en heeft het vermogen om deze te neutraliseren. Daarom wordt vitamine C ook bewust toegevoegd aan levensmiddelen. Een andere reden waarvoor vitamine C wordt toegevoegd, is dat het ervoor zorgt dat voedingsmiddelen langer houdbaar blijven. De Europese gezondheidsraad (ESFA) heeft bepaald dat Vitamine C mag worden toegevoegd onder E-nummer E300 of E301.

In je lichaam zorgt Vitamine C er onder andere voor dat je lichaam collageen aanmaakt. Collageen is een soort eiwit dat de wanden van je lichaamscellen en bloedvaten sterk en flexibel maakt. In het verlengde hiervan… Er zijn wetenschappers die ervan overtuigd zijn dat vitamine C helpt om je cholesterol te verlagen. Immers, cholesterol ontstaat onder andere wanneer bloedvaten en aders beschadigd raken en moeten worden gerepareerd. Door je lichaam te voorzien van voldoende vitamine C maak je meer collageen aan en raken bloedvaten en aders minder snel beschadigd. Hierdoor hoeft het lichaam minder cholesterol aan te maken.

Waarom is vitamine C zo belangrijk?

In meer dan 800 lichaamsprocessen speelt vitamine C een belangrijke en ondersteunende rol. Zo helpt het bijvoorbeeld bij een adequate opname van ijzer. In samenwerking met vitamine E zorgt vitamine C ervoor dat lichaam zich beter kan beschermen tegen schadelijke invloeden van de zon. Vitamine C is noodzakelijk als je gezond wilt blijven. In tegenstelling tot de meeste dieren kunnen mensen deze vitamine niet zelf aanmaken. Je moet het dus via voeding binnen krijgen. Ervoor zorgen dat je iedere dag de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C tot je neemt, is een verstandig besluit en een doel dat goed te behalen is.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine C

De gezondheidsraden zijn overeengekomen dat het belangrijk is dat er een dagelijkse hoeveelheid vitamine C wordt aanbevolen. Over het algemeen komen deze aanbevelingen per land overeen en zij gelden alleen voor gezonde personen. Er kunnen redenen zijn waarom je in sommige situaties dagelijks meer vitamine C nodig hebt dan het aantal milligrammen in onderstaande tabel. Voor meer informatie over jouw persoonlijke vitamine C behoefte raadpleeg je je huisarts.

Leeftijd of levensfase

ADH

Tot 1 jaar

20 mg

1 jaar

25 mg

2 t/m 5 jaar

30 mg

6 t/m 8 jaar

40 mg

9 t/m 13 jaar

50 mg

Vanaf 14 jaar

75 mg

Zwangere vrouwen

85 mg

Borst voedende vrouwen

100 mg

De aanvaardbare bovengrens ligt voor volwassenen op 2000 mg per dag. Voor kinderen ligt de grens natuurlijk lager.

 • Tot 4 jaar – 400 mg per dag
 • 4 tot 9 jaar – 650 mg per dag
 • 9 tot 14 jaar – 1200 mg per dag
 • 14 tot 18 jaar – 1800 mg per dag

 

Als je gezond en gevarieerd eet krijg je meestal wel voldoende vitamine C binnen. Wil je bewust je eetpatroon richten op het binnenkrijgen van vitamine C? Lees nog even verder en ontdek in welke voeding veel vitamine c zit

In welke voeding zit het?

Groente en fruit zijn ware vitamine C bommen. Toch bevat niet ieder stuk fruit of iedere 100 gram groente een gelijke hoeveelheid vitamine C. Hieronder 10 voedingsmiddelen die per 100 gram het meeste vitamine C bevatten:

 • Rode paprika – 150 mg
 • Zwarte bessen – 150 mg
 • Spruitjes – 132 mg
 • Peterselie – 125 mg
 • Boerenkool – 120 mg
 • Broccoli – 93 mg
 • Kiwi – 79 mg
 • Aardbeien – 60 mg
 • Peulen – 60 mg
 • Sinaasappel – 51 mg

Vitamine C is een vrij kwetsbare vitamine. Het lost op in water, is gevoelig voor zonlicht en breekt voor een deel af bij invriezing. Als je groente kookt of fruit in de volle zon legt, dan gaat er veel vitamine C verloren. In een zuur blijft vitamine C het best behouden. Dagelijks een smoothie met boerenkool, peterselie en zwarte bessen aanvullen met het sap van een uitgeperste sinaasappel en aardbeien, is dus een glas vol vitamine C en zal ervoor zorgen dat je niet snel een tekort oploopt.

Wat zijn de symptomen van een tekort?

Een chronisch tekort aan vitamine C brengt vervelende effecten met zich mee. Het is dan ook van belang dat je de tekenen van te weinig vitamine C in je lichaam herkent. Deze situaties kunnen wijzen op een vitamine C tekort:

 • Wondjes herstellen langzaam
 • Blaasjes in je mond (aften)
 • Slecht herstel na sporten (spierpijn)
 • Snel blauwe plekken krijgen
 • Verminderde weerstand
 • Bloedend tandvlees
 • Vermoeidheid

Als je regelmatig last hebt van deze signalen, dan kan het zijn dat het vitamine C niveau in je lichaam te laag is. Richt je voedselinname een tijdje op vitamine C-rijke voeding en gebruik eventueel een vitamine C of multivitaminen supplement. Bij aanhoudende klachten raadpleeg je natuurlijk je huisarts. Houd er ook rekening mee dat sommige situaties vragen om meer vitamine C dan de ADH. Zo hebben rokers en fanatieke sporters meer mg. vitamine C nodig. Ook zijn mensen die lijden aan bepaalde chronische aandoeningen, veel alcohol drinken, een stressvolle periode doormaken of herstellen van een operatie of ziekte, in veel gevallen gebaat bij een verhoogde inname aan vitamine C.

Wat zijn de symptomen van een overschot?

Hoewel vitamine C een in wateroplosbare vitamine is en een overschot via urine het lichaam verlaat, kan een chronisch teveel vitamine C enigszins schadelijk zijn. Als je gedurende langere tijd meer dan 2 gram (2000 mg) vitamine C binnenkrijgt, kun je bijvoorbeeld darmklachten ontwikkelen. Ook krijgen mensen die dagelijks een hoge dosering vitamine C nemen vaak last van diarree. Andere mogelijke gevolgen van een langdurig overschot aan vitamine C zijn:

 • Verminderd vermogen om koper op te nemen (belangrijk voor o.a. bloedstolling en afweersysteem)
 • Een overschot van ijzer waardoor je lever, darmen en hart kunt beschadigen
 • Mindere werking van bepaalde medicijnen (raadpleeg je huisarts voor advies)

Een teveel aan vitamine C komt bijna niet voor maar kan bijvoorbeeld ontstaan als je langere tijd én veel voedsel eet met een hoge dosis vitamine C én hoge doseringen vitamine C supplementen tot je neemt.

Voedingssupplementen voor vitamine C

Eet je vaak ongezond, rook je en/of drink je veel alcohol? Dan ben je waarschijnlijk gebaat bij extra vitamine C. Deze vitamine vind je altijd terug in een multivitaminensupplement maar er zijn ook supplementen verkrijgbaar met alleen vitamine C of in combinatie met een andere vitamine of mineraal. Vitamine C supplementen zijn in de volgende soorten verkrijgbaar:

 • Vit. C tabletten in verschillende doseringen
 • Vit. C tabletten met een gereguleerde afgifte
 • Vit. C capsules
 • Vit. C kauwtabletten (ook in de vorm van gummies)
 • Vit. C bruistabletten
 • Vit. C druppels
 • Vit. C poeders
 • Combinaties met Vit. C

Combinaties van vitamine C zijn vooral te vinden met ijzer, zink, vitamine D3, magnesium, vitamine B-complex, vitamine A en E. Combinatie supplementen worden vaak ingezet bij specifieke tekorten of speciale doeleinden. Hierbij kun je denken aan een combinatie die extra gericht is op een verbeterde weerstand of voor vrouwen boven 50 jaar. Bij alle gebruik van supplementen geldt dat het verstandig is om dit met je huisarts te bespreken. Hij of zij is op de hoogte van jouw specifieke situatie en kan jou het beste adviseren.

De beste vorm van vitamine C

Vitamine C supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende (chemische) vormen. Ascorbinezuur is de meest gebruikte vorm van vitamine C. Toch wordt deze vorm in supplementen niet altijd even goed verdragen. Het is een zure vitamine C en moet in het lichaam nog diverse verbindingen aangaan alvorens het kan worden opgenomen. Ascorbinezuur is wel de meest pure vorm van vitamine C.

Een andere vorm van vitamine C wordt verkregen door het ascorbinezuur te verbinden met een mineraal als calcium of magnesium. Hierdoor wordt de vitamine C als het ware “ontzuurd” en is het voor het lichaam makkelijker om de vitamine C op te nemen. Ontzuurde vitamine C wordt dan ook als zodanig aangeboden: Een niet-zure vitamine C supplement. Een andere benaming die je tegenkomt voor ontzuurde vitamine C is ascorbatencomplex. Mensen die ontzuurde vitamine C innemen ervaren meestal minder last van hun maag en/of zure oprispingen.

Om vitamine C in een nog makkelijkere op te nemen vorm te suppleren, kun je ook kiezen voor Ester-C supplementen. Deze vorm van vitamine C is gedeeltelijk omgezet naar lichaamseigen stoffen. Dit proces moet bij andere vitamine C supplementen en vitamine C uit voeding nog door het lichaam worden gedaan. Door te kiezen voor vitamine C in Ester-C vorm maak je het je lichaam dus makkelijker om ascorbinezuur sneller op te kunnen nemen.

Wat doet een vitamine C serum?

Een serum (sterk geconcentreerde vloeistof) van vitamine C bestaat uit een zeer hoge dosering ascorbinezuur die voor uitwendig gebruik is bedoeld. Vaak worden deze serums gecombineerd met andere stoffen die een antioxiderend effect hebben. Bijvoorbeeld vitamine E. De reden waarom vitamine C tot een serum wordt verwerkt is vanwege het positieve effect op lichaamscellen.

Celwanden bestaan grotendeels uit collageen en vitamine C heeft de waardevolle eigenschap om collageen sterk, flexibel en gezond te houden. Dit geldt ook voor de conditie van je huid, dat voor een groot deel afhankelijk is van de aanwezigheid van collageen. Door het juiste vitamine C serum gedoseerd op je huid aan te brengen, breng je jouw huid direct in aanraking met alle ondersteunende en goede eigenschappen van ascorbinezuur.

Ascorbinezuur wordt gecombineerd met diverse heilzame ingrediënten en zo ontstaan er vitamine C serums voor specifieke huidtypes. Er zijn ascorbinezuur serums die vooral bedoeld zijn voor een gevoelige huid, de huid rondom de ogen, een onzuivere huid, enzovoorts. Vitamine C huidserums zijn krachtig en dienen met zorg te worden gebruikt.

Wetenschappelijke bronnen:

[1]: Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211

Lees meer over vitamine C:

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.