Wat doet een Vitamine A serum voor je huid?

Weet jij wat vitamine A voor je huid doet? Vitamine A wordt via vet in je lichaam opgenomen. Je hebt vitamine A uit dierlijke bronnen en uit plantaardige bronnen en beide stoffen worden in je lichaam omgezet naar Retinol. In crèmes kun je retinol serum aantreffen. Dit is vitamine A serum voor de huid. Wil jij vitamines kopen? Bestel ze dan online!

Vitamine A zuur voor de huid komt voort uit een speciale moleculaire verbinding vanuit Retinol. Een vitamine A crème voor de huid op basis van vitamine A zuur, heeft een krachtige geneeskundige werking en is alleen op recept verkrijgbaar. Hij wordt onder andere voorgeschreven wanneer iemand last heeft van een erge vorm van (jeugd)puistjes, acne en eczeem.

Wat doet Vitamine A voor je huid?

Vitamine A is goed voor je gehele lichaam. Het ondersteunt je vermogen om goed te zien als het donker wordt en helpt haar, nagels en je huid gezond te houden. Ook is vitamine A belangrijk voor kinderen. Het is een noodzakelijke vitamine om gezond te kunnen groeien.

Een speciale toelichting verdient het feit dat vitamine A voor de huid echt een belangrijke rol speelt. Zo zal je bij een vitamine A-tekort huidproblemen ontwikkelen. Op vragen als is vitamine A goed voor de huid? kun je dus rekenen op een bevestigend antwoord. De antioxiderende werking van vitamine A beschermt je huid tegen veroudering en rimpels. Let er wel op dat je niet teveel vitamine A neemt uit zowel voeding als supplementen.

Vitamine A voor de huid ondersteunt ook de vernieuwing van huidcellen en versterkt het collageen. Collageen geeft stevigheid aan je huidcellen en maakt het dat je huid er jonger uit blijft zien. Andere zichtbare tekenen van huidveroudering worden minder door Retinol, ofwel vitamine A.

Hoe werkt het op de huid?

Maar wat doet vitamine A crème voor je huid nu precies? Zodra je vitamine A crème op je huid smeert, wat gebeurt er dan? Het aanwezige Retinol helpt je huidcellen om zich te vernieuwen. Dit proces gaat sneller zodra je een crème gebruikt met vitamine A. De meest geconcentreerde versie van retinol, retinol zuur of ook wel vitamine A zuur genoemd. Dit is zo krachtig dat het alleen op recept verkrijgbaar is. Het wordt dan ingezet bij ernstige acne of eczeem.

In crèmes die vrij verkrijgbaar zijn vind je een minder geconcentreerd serum. Maar ook deze huidcrèmes zijn krachtig genoeg om huidveroudering te vertragen. De crème dien je ‘s avonds aan te brengen zodat je huid na aanbrengen, niet direct in aanraking komt met UV stralen. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat vitamine A inactief wordt.

Vitamine-A-serum-voor-je-huid
Dit doet een vitamine A serum voor je huid.

Ook is het verstandig om het gebruik van vitamine A crème langzaam op te bouwen. Dit doe je door bijvoorbeeld in de eerste week de crème maar 1 keer te gebruiken. In week twee gebruik je de crème dan 2 keer met 3 dagen ertussen. De derde en de vierde week smeer je om de dag en na een maand te hebben opgebouwd kun je de crème dagelijks aanbrengen.

Er zijn ook supplementen met vitamine A verkrijgbaar. Hoewel vitamine A zuur alleen in crèmes voorkomt, er zijn dus geen vitamine A-zuur pillen verkrijgbaar, ondersteunen tabletten met retinol (de werkzame stof van vitamine A) ook de gezondheid van je huid. Wil je echter de meest effectieve maatregelen tegen rimpels nemen? Dan ben je aangewezen op antirimpel vitamine A crème.

Anti-rimpels

Retinol is de stof die rimpels, de fijne lijntjes, en pigmentvlekken tegengaat. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat cellen zich sneller vernieuwen waardoor extra collageen vrijkomt. Doordat het bindweefsel van de huid steviger wordt, verdwijnen rimpels en ziet de huid er jonger en gezonder uit. Crèmes met retinol zijn overigens de enige verkrijgbare crèmes waarvan wetenschappelijk bewezen is dat deze effectief zijn tegen rimpels.

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Balanceringsact: Het Behouden van een Gezonde Levensstijl Terwijl Je Je Hobby's Beoefent

Balanceringsact: Het Behouden van een Gezonde Levensstijl Terwijl Je Je Hobby's Beoefent

Een evenwichtig leven leiden is zoveel meer dan alleen maar gezond eten en regelmatig bewegen. Het gaat ook om het…
Vitamine K is voor ouderen extreem belangrijk en onmisbaar!

Vitamine K is voor ouderen extreem belangrijk en onmisbaar!

Niet veel mensen weten dat vitamine K van vitaal belang is voor de gezondheid van ouderen. Vitamine K, een vetoplosbare…
Een selenium tekort herkennen door deze symptomen!

Een selenium tekort herkennen door deze symptomen!

Hoewel een tekort aan seleen (andere benaming voor selenium) zeldzaam is, komt het wel eens voor dat iemand een tekort…
Is teveel vitamine E schadelijk voor je gezondheid?

Is teveel vitamine E schadelijk voor je gezondheid?

Het is belangrijk een tekort aan vitamine E te voorkomen, maar kun je ook teveel vitamine E binnenkrijgen? En hoe…