Supplementen betekenis, wat moet je erover weten?

Supplementen betekenis, weet jij het? Om de betekenis van supplementen te achterhalen, pakken we de encyclopedie erbij. Volgens encyclo.nl heeft het woord supplementen meerdere betekenissen. Om meteen antwoord te geven op de vraag, zijn dit een aantal betekenissen die voorbij komen:

  • Bijvoeging
  • Uitbreiding
  • Wat je er aan toevoegd
  • Aanvulling

Hoewel ze allemaal beweren anders te zijn, lijken de verschillende definities wel verdacht veel op elkaar. In principe komen alle betekenissen van het woord supplement op hetzelfde neer: aanvulling. Ook wanneer we praten over voedingssupplementen, hebben we het over dezelfde betekenis.

Supplementen betekenis is aanvulling

De betekenis van het woord supplement zegt het al, aanvulling. Wanneer het dus aankomt op voedingssupplementen dien je ze te gebruiken als aanvulling. Als je supplementen ongecontroleerd gebruikt, kunnen er schadelijke gevolgen voor je gezondheid aan verbonden zitten. Wij hebben de risico’s van voedingssupplementen vast voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Los van de exacte betekenis van supplementen, zijn er ondertussen veel verschillende soorten voedingssupplementen op de markt. Zo zijn er supplementen specifiek bestaande uit vitamines, mineralen en multivitaminen.

Zijn voedingssupplementen wetenschappelijk bewezen?

Hoewel er veel onderzoeken naar voedingssupplementen worden uitgevoerd, kan nooit helemaal worden vastgesteld of ze daadwerkelijk werken. Wat het lastig maakt om dit te onderzoeken, is dat voedingssupplementen over het algemeen een preventieve werking hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld geen ziekte verhelpen, maar bepaalde klachten voorkomen. Zijn voedingssupplementen wetenschappelijk bewezen? Nee, maar dat ze werken is ook geen twijfel meer over mogelijk. Wat betreft de markt in Nederland blijkt zelfs uit onderzoek van RTL nieuws dat 57% van de Nederlanders voedingssupplementen gebruikt.

Wat er niet bij verteld wordt

Dat de betekenis van supplementen aanvulling is, zegt eigenlijk onvoldoende. Wat onlosmakelijk met supplementen verbonden is, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Hier dienen we rekening mee te houden wanneer we willen weten wat supplementen precies zijn. Er zit namelijk altijd een maximum aan supplementen. Hoe meer hoe beter gaat in dit geval niet op. Dit is dus belangrijke informatie over voedingssupplementen.

Geschreven door Yannick

Over mij – Ik ben zelf dagelijks in de sportschool te vinden en eet elke dag (zoveel mogelijk) gezond. Daarnaast slik ik ook verschillende supplementen om elke dag het maximale er uit te halen. Uit deze passie voor gezondheid is VetGezond.nl ontstaan. Een gezond leven is voor iedereen haalbaar, en met VetGezond.nl bieden wij jou de handvatten voor een vet gezond leven. Wat mijn favoriete supplementen zijn? Aminozuren (BCAA’s), vitamine D en magnesium. Heb je vragen of opmerkingen? Neem contact op via het contactformulier.

Download het gratis E-book

Boordevol tips over voeding, sport en gezondheid!
Je ontvangt het E-book direct in je mailbox!

Andere artikelen in deze categorie

Weerstand verhogen met supplementen: zo boost je het immuunsysteem

Weerstand verhogen met supplementen: zo boost je het immuunsysteem

Je weerstand ondersteunen of verhogen door middel van supplementen, kan dat écht? Hoewel het algemeen bekend is dat vitamine C…
Welke supplementen werken echt? Deze kun je het beste gebruiken!

Welke supplementen werken echt? Deze kun je het beste gebruiken!

Wanneer je voedingssupplementen neemt, wil je weten welke supplementen nou écht werken. Er zijn veel supplementen waarvan wordt beweerd dat…
Wat is een NMN supplement en waar is het goed voor?

Wat is een NMN supplement en waar is het goed voor?

NMN staat voor nicotinamide mononucleotide, wat een molecuul is dat in principe in alle levensvormen voorkomt. Het is een stof…
Beter slapen door supplementen: welke helpen écht?

Beter slapen door supplementen: welke helpen écht?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: supplementen om beter te slapen. Een goede nachtrust is essentieel, aangezien voldoende…