G-ST2X7V9JM6

Typ om te zoeken

Voedingssupplementen

Supplementen betekenis, wat moet je erover weten?

Delen
De betekenis van supplementen is essentieel om te weten voor de aankooop

Supplementen betekenis, weet jij het? Om de betekenis van supplementen te achterhalen, pakken we de encyclopedie erbij. Volgens encyclo.nl heeft het woord supplementen meerdere betekenissen. Om meteen antwoord te geven op de vraag, zijn dit een aantal betekenissen die voorbij komen:

  • Bijvoeging
  • Uitbreiding
  • Wat je er aan toevoegd
  • Aanvulling

Hoewel ze allemaal beweren anders te zijn, lijken de verschillende definities wel verdacht veel op elkaar. In principe komen alle betekenissen van het woord supplement op hetzelfde neer: aanvulling. Ook wanneer we praten over voedingssupplementen, hebben we het over dezelfde betekenis.

Supplementen betekenis is aanvulling

De betekenis van het woord supplement zegt het al, aanvulling. Wanneer het dus aankomt op voedingssupplementen dien je ze te gebruiken als aanvulling. Als je supplementen ongecontroleerd gebruikt, kunnen er schadelijke gevolgen voor je gezondheid aan verbonden zitten. Wij hebben de risico’s van voedingssupplementen vast voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Los van de exacte betekenis van supplementen, zijn er ondertussen veel verschillende soorten voedingssupplementen op de markt. Zo zijn er supplementen specifiek bestaande uit vitamines, mineralen en multivitaminen.

Betekenis supplementen, deze is niet alleen van belang voor het gebruik, maar ook tijdens,
Zorg dat je de betekenis van supplementen weet

Zijn voedingssupplementen wetenschappelijk bewezen?

Hoewel er veel onderzoeken naar voedingssupplementen worden uitgevoerd, kan nooit helemaal worden vastgesteld of ze daadwerkelijk werken. Wat het lastig maakt om dit te onderzoeken, is dat voedingssupplementen over het algemeen een preventieve werking hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld geen ziekte verhelpen, maar bepaalde klachten voorkomen. Zijn voedingssupplementen wetenschappelijk bewezen? Nee, maar dat ze werken is ook geen twijfel meer over mogelijk. Wat betreft de markt in Nederland blijkt zelfs uit onderzoek van RTL nieuws dat 57% van de Nederlanders voedingssupplementen gebruikt.

Wat er niet bij verteld wordt

Dat de betekenis van supplementen aanvulling is, zegt eigenlijk onvoldoende. Wat onlosmakelijk met supplementen verbonden is, is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Hier dienen we rekening mee te houden wanneer we willen weten wat supplementen precies zijn. Er zit namelijk altijd een maximum aan supplementen. Hoe meer hoe beter gaat in dit geval niet op. Dit is dus belangrijke informatie over voedingssupplementen.

Tags