G-ST2X7V9JM6

Typ om te zoeken

Creatine

Wat zijn de beste creatine supplementen en waarom?

Delen
Beste-creatine-supplementen

Creatine supplementen kunnen in combinatie met een regelmatig trainingsschema zorgen voor betere sportprestaties. Voeding alleen is namelijk niet genoeg om voldoende hoeveelheden creatine in de spiercellen op te slaan. Wil je weten wanneer creatine innemen in de vorm van een voedingssupplement nuttig is? Wij vertellen je alles over het nut van creatine en de verschillende voedingssupplementen met creatine waar je uit kunt kiezen.

Creatine supplementen

Creatine is als brandstof voor je spieren onmisbaar tijdens de training. Normaal gesproken krijg je voldoende creatine binnen met je voeding en heb je geen voedingssupplementen met creatine nodig. Ben jij echter iemand die veel sport of wil je sneller resultaat behalen? Dan kan het zeker nuttig zijn om de voorraad creatine in je lichaam aan te vullen met behulp van supplementen.

Een fanatieke sporter kan namelijk nooit voldoende creatine uit de voeding halen om het maximale eruit te halen. Een voedingssupplement met creatine zorgt ervoor dat je spieren een optimale hoeveelheid brandstof krijgen tijdens de training. Het gevolg is dat je sneller spieren opbouwt en meer kracht krijgt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld sneller hardlopen en zwemmen of zwaardere gewichten tillen en meer sessies voltooien.

De beste creatine supplementen om jouw training compleet te maken kun je online bestellen! Creatine kopen in Nederland doe je hier. Op zondag tot en met vrijdag voor 21:30 besteld is de volgende dag al in huis!

Gezondheidseffecten

Gebruik je creatine supplementen, dan houdt je lichaam meer vocht vast dan gewoonlijk. Pas je daar je vochtinname niet op aan, dan moeten je nieren onnodig hard werken. Je kunt het merken aan de hoeveelheid urine die je aanmaakt en de kleur daarvan. Hoe donkerder de urine is, des te meer vocht heb je eigenlijk nodig. Doordat je vocht vasthoudt, zal je lichaamsgewicht in eerste instantie een halve tot een hele kilo toenemen.

In sommige gevallen kun je bij het gebruik van creatine supplementen last krijgen van je spijsverteringsstelsel. Dit komt het vaakst voor bij mensen die van zichzelf al een gevoelig maag- en darmstelsel hebben. Ook wanneer je gedurende lange tijd een overdosering van creatine supplementen gebruikt, kan je last krijgen van klachten zoals buikpijn en diarree. Deze bijwerkingen verdwijnen snel wanneer je stopt met het gebruik van creatine supplementen.

Vormen creatine supplementen

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten creatine supplementen. Er zijn capsules, pillen en poeders verkrijgbaar. Let er wel op dat je een voedingssupplement kiest dat past bij jouw lichaam en levensstijl. Er zijn bijvoorbeeld speciale voedingssupplementen met creatine voor vrouwen. Dit zijn de meest voorkomende:

  • Capsules met creatine
  • Pillen met creatine
  • Poeders met creatine
Vormen-creatine-supplementen.
Vormen creatine supplementen.

Creatine capsules / creatine pillen

Creatine capsules zijn capsules die gevuld zijn met creatinepoeder. Je neemt deze capsules eenvoudig in met een glas water. De capsule lost op in je maag waarna het poeder vrij komt. De creatine poeder wordt vervolgens opgenomen door je lichaam. Creatine pillen of tabletten zijn vergelijkbaar met de creatine capsules.

Het voordeel van capsules en pillen is dat je niet hoeft na te denken over de dosering. Je kunt eenvoudig het aantal dat je nodig hebt bepalen, zonder dat je iets af hoeft te wegen. Je neemt een capsule ook makkelijker mee dan poeder. Een ander voordeel is de smaak: creatinepoeder kan soms niet lekker smaken.

Natuurlijk hebben deze pillen ook nadelen. Het grootste nadeel is de prijs. Je betaalt meer voor voedingssupplementen met creatine in de vorm van pillen of capsules dan voor supplementen in poedervorm.

Creatine poeder

Voordat capsules en tabletten met creatine op de markt kwamen, kon je alleen maar creatine in poedervorm gebruiken. Creatinepoeder moet je oplossen in een vloeistof. Dit kan water zijn, maar veel mensen kiezen ervoor om de creatine poeder in een shake te verwerken. Hier kan je nog andere supplementen zoals bijvoorbeeld eiwit aan toevoegen.

Een voordeel van creatine poeder is dat het relatief goedkoop is. Eén van de nadelen van creatine poeder is echter de smaak. Zeker wanneer je de poeder oplost in water, zal de korrelige structuur zorgen voor een naar mondgevoel. Je kunt dit echter eenvoudig voorkomen door te kiezen voor een eiwitshake.

Beste creatine supplement

Wat werkt beter: creatine capsules, creatine pillen of creatinepoeder? Er is geen bewijs dat het één beter werkt dan het ander. Uit onderzoek blijkt wel dat voedingssupplementen met creatine ervoor zorgen dat je een grote voorraad creatine in je spiercellen opbouwt. Dit zorgt ervoor dat je spieren tijdens de training meer brandstof hebben. Persoonlijk geven wij de voorkeur aan creatine monohydraat als beste supplement wat betreft creatine.

Voor een optimaal resultaat is wanneer je creatine inneemt belangrijker dan de vorm van het supplement. Je doet dit bij voorkeur voor of na de training, maar in ieder geval elke dag. De vraag hoeveel creatine per dag nodig is bij een creatine tekort of tijdens de creatine oplaadfase is ook belangrijk. Jouw persoonlijke dosering is echter afhankelijk van meer factoren zoals je lichaamsgewicht en je voedingspatroon. Voedingssupplementen met creatine zijn zowel voor mannen als vrouwen zeer effectief in combinatie met een regelmatige training.

Tags

1 Opmerking

Laat weten wat jij ervan denkt

Your email address will not be published. Required fields are marked *